Προϊόντα για Βρέφη με αλλεργία στο Γάλα - Nutricia Professionals

Προϊόντα για βρέφη με αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος

Προϊόντα για βρέφη με αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος

Almiron Pepti

Το Almiron Pepti είναι τρόφιμο για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς, για τη διατροφική διαχείριση της αλλεργίας στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος, κατάλληλο από τη γέννηση.

 

Το Almiron Pepti περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό επιστημονικά μελετημένων συστατικών:

 • Εκτενώς υδρολυμένη πρωτεΐνη (ορολευκωματίνη)
 • scGOS/lcFOS (9:1): μίγμα Γαλακτο- και Φρουκτο- ολιγοσακχαριτών
 • 41% λακτόζη για υπεροχή στη γεύση σε σύγκριση με τα καζεϊνούχα υδρολυμένα γάλατα3
 • Πολυακόρεστα λιπαρά οξέα

Οφέλη Almiron Pepti

 1. Αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στη διαχείριση της αλλεργίας στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος [1-2]
 2. Ανεκτό από το 97% των βρεφών με διαγνωσμένη αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.[1]

Το Almiron Pepti πρέπει να χρησιμοποιείται κατόπιν ιατρικής συμβουλής και υπό ιατρική παρακολούθηση. Ενδείκνυται ως αποκλειστική πηγή διατροφής από τη γέννηση και ως μέρος ενός μεικτού διαιτολογίου μετά τον 6ο μήνα. Για εντερική χρήση μόνο. Δεν ενδείκνυται για παρεντερική χρήση.

 1. Giampietro PG et al. Pediatr Allergy Immunol 2001;12:83-6.
 2. Høst A et al. Arch Dis Child 1999;81(1):80-4.
 3. Maslin K et al. Palatability of hypoallergenic formulas for cow’s milk allergy and healthcare professional recommendation. Pediatr. Allergy Immunol. 2018; 29(8):857-862.

Almiron Pepti Syneo

Το Almiron Pepti Syneo είναι τρόφιμο για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς, εμπλουτισμένο με μίγμα συμβιοτικών, για τη διατροφική διαχείριση της αλλεργίας στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος, κατάλληλο από τη γέννηση.

 

Το Almiron Pepti έχει αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στη διαχείριση της αλλεργίας στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος [1,2]. Περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό επιστημονικά μελετημένων συστατικών εκτενούς υδρολυμένης πρωτεΐνης (ορολευκωματίνη), πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και μίγμα συμβιοτικών.

 

Το μίγμα συμβιοτικών που περιέχεται στο Almiron Pepti Syneo αποτελείται από το προβιοτικό Bifidobacterium breve M16-V, στέλεχος που βρίσκεται και τόσο στο μητρικό γάλα όσο και στο έντερο των υγιών βρεφών που θηλάζουν και ένα μίγμα πρεβιοτικών γαλακτοολιγοσακχαριτών και φρουκτοολιγοσακχαριτών (scGOS/lcFOS).

 

Το Almiron Pepti Syneo υποστηρίζεται από κλινικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι:

 • Υποστηρίζει τη φυσιολογική ανάπτυξη
 • Βοηθά στην αποκατάσταση του εντερικού μικροβιώματος των αλλεργικών βρεφών [3]
 • Βελτιώνει τα συμπτώματα ατοπικής δερματίτιδας (AD) [3]
 • Δρα προφυλακτικά στην εμφάνιση συμπτωμάτων σχετιζόμενων με άσθμα και μειώνει τη χρήση φαρμακευτικής αγωγής για το άσθμα σε βάθος χρόνου [4]
 • Βελτιώνει τη σύσταση των κοπράνων, για διευκόλυνση κενώσεων [3]

Το Almiron Pepti Syneo πρέπει να χρησιμοποιείται κατόπιν ιατρικής συμβουλής και υπό ιατρική παρακολούθηση. Ενδείκνυται ως αποκλειστική πηγή διατροφής από τη γέννηση και ως μέρος ενός μεικτού διαιτολογίου μετά τον 6ο μήνα. Δεν ενδείκνυται για πρόωρα και ανοσοκατεσταλμένα βρέφη. Για εντερική χρήση μόνο. Δεν ενδείκνυται για παρεντερική χρήση.

 1. Giampietro PG et al. Pediatr Allergy Immunol 2001;12:83-6.
 2. Høst A et al. Arch Dis Child 1999;81(1):80-4.
 3. Van der AA LB, et al. Clin Exp Allergy, 2010; 40Q 795-804
 4. Van der AA LB, et al, Alelrgy, 2011; 66(2)Q 170-7

Almiron Pepti MCT

Το Almiron Pepti MCT είναι τρόφιμο για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς, για τη διατροφική διαχείριση της αλλεργίας στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος ή/και της δυσαπορρόφησης του λίπους, κατάλληλο από τη γέννηση.

 

Το Almiron Pepti MCT είναι εκτενώς υδρολυμένη σύνθεση που περιέχει 50% MCT (τριγλυκερίδια μέσης αλύσου) και σιρόπι γλυκόζης για την προώθηση της πέψης και της απορρόφησης [1-3]. Επίσης είναι κλινικά ελεύθερο λακτόζης και έχει χαμηλή ωσμωτικότητα (210 mOsmol/kg H2O). 

 

Το Almiron Pepti MCT πρέπει να χρησιμοποιείται κατόπιν ιατρικής συμβουλής και υπό ιατρική παρακολούθηση. Ενδείκνυται ως αποκλειστική πηγή διατροφής από τη γέννηση και ως μέρος ενός μεικτού διαιτολογίου μετά τον 6ο μήνα.  Για εντερική χρήση μόνο. Δεν ενδείκνυται για παρεντερική χρήση.

 1. Keohane PP et al. Gut 1985;26(9):907-13.
 2. Bach AC, Babayan VK. Am J Clin Nutr 1982;36(5):950-62.
 3. Ammoury RF, Croffie JM. Pediatr Rev 2010;31(10):407-16.

Neocate LCP

Το Neocate LCP® είναι τρόφιμο για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς και ενδείκνυται για τη διατροφική διαχείριση της αλλεργίας στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος.

 

Το Neocate LCP® είναι βρεφική φόρμουλα σε μορφή σκόνης με βάση τα μη αλλεργιογόνα αμινοξέα συνεπώς δεν περιέχει πρωτεΐνες αγελαδινού γάλακτος ή πρωτεϊνικά υπολείμματα. Το Neocate Syneo® παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την κάλυψη των αναγκών των βρεφών από τη γέννηση έως 1 έτους με αλλεργία στις πρωτεΐνες του γάλακτος αγελάδας που δεν ανταποκρίνονται σε προϊόντα με πρωτεΐνη εκτενούς υδρόλυσης ή/και πολλαπλών τροφικών αλλεργιών.To Neocate LCP είναι εμπλουτισμένο με αραχιδονικό οξύ, δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και νουκλεοτίδια. Ελεύθερο γλουτένης και λακτόζης.

 

Το προϊόν θα πρέπει να χρησιμοποιείται κατόπιν ιατρικής συμβουλής και υπό ιατρική επίβλεψη. Ακατάλληλο για παρεντερική χρήση. Κατάλληλο για χορήγηση μέσω καθετήρα. Κατάλληλο ως μοναδική διατροφική πηγή για τα βρέφη από τη γέννηση έως την ηλικία του 1 έτους. Να χρησιμοποιείται στο πλαίσιο ενός διαφοροποιημένου διατροφικού προγράμματος. Η προτεινόμενη δοσολογία καθορίζεται μόνο από τον ιατρό ή το διαιτολόγο και εξαρτάται από την ηλικία, το σωματικό βάρος και την ιατρική κατάσταση του ασθενούς. 

 

Τα οφέλη του Neocate LCP:

 •  Τα βρέφη στα οποία χορηγήθηκε Neocate LCP φαίνεται να έχουν γρήγορη και αποτελεσματική ανακούφιση από τα συμπτώματα της αλλεργίας.
 • Μέσα σε 3 ημέρες – σημαντική βελτίωση του εκζέματος και άλλων συμπτωμάτων [1]
 • Μέσα σε 14 ημέρες –αύξηση βάρους βρεφών και βρέφη με πλήρης αντιμετώπιση των συμπτωμάτων [2]
 • Το Neocate LCP αντιμετωπίζει τα συμπτώματα που δεν επιλύθηκαν με την χορήγηση φόρμουλας εκτεταμένης υδρόλυσης (eHF) [3].
 • Το Neocate LCP προάγει αποδεδειγμένα τη φυσιολογική ανάπτυξη[4-5]
 1. De Boissieu et al. Allergy to extensively hydrolysed cow milk proteins in infants: Identification and treatment with an amino acid-based formula. J. Pediatrics 1997 131 (5) 744-747.
 2. Vanderhoof, J.A. et al. Intolerance to protein hydrolysate infant formulas: An under recognized cause of gastrointestinal symptoms in infants. J. Pediatrics 1997 131(5) 741-4.
 3. Hill DJ et al. The efficacy of amino acid-based formulas in relieving the symptoms of cow’s milk allergy: a systematic review. Clin Exp Allergy 2007; 37, 808-822. Venter C et al. Diagnosis and management of non IgE mediated CMA in infancy – a UK primary care practical guide. Clin Translational Allergy 2013; 12: 23.
 4. Venter et al. Clinical and translational allergy 2013; 3(1): 23
 5. Isolauri E et al. Efficacy and safety of hydrolysed cow milk and amino acid-derived formulas in infants with cow milk allergy. J. Pediatr. 1995 127; 550-7.

Neocate Syneo

Το Neocate Syneo® είναι τρόφιμο για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς και ενδείκνυται για τη διατροφική διαχείριση της αλλεργίας στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος.

 

Το Neocate Syneo® είναι βρεφική φόρμουλα σε μορφή σκόνης με βάση τα μη αλλεργιογόνα αμινοξέα συνεπώς δεν περιέχει πρωτεΐνες αγελαδινού γάλακτος ή πρωτεϊνικά υπολείμματα. Το Neocate Syneo® παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την κάλυψη των αναγκών των βρεφών από τη γέννηση έως 1 έτους με αλλεργία στις πρωτεΐνες του γάλακτος αγελάδας που δεν ανταποκρίνονται σε προϊόντα με πρωτεΐνη εκτενούς υδρόλυσης, πολυτροφικές αλλεργίες, ηωσινοφιλικές γαστρεντερικές παθήσεις (EGID) ή σύνδρομο Εντεροκολίτιδας επαγώμενο από τροφική πρωτεΐνη (FPIES). Εμπλουτισμένο με αραχιδονικό οξύ, δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και νουκλεοτίδια. Ελεύθερο γλουτένης και λακτόζης.

 

Το Neocate Syneo επίσης περιέχει μίγμα συμβιοτικών που αποτελείται από το προβιοτικό Bifidobacterium breve M16-V, στέλεχος που βρίσκεται και στο μητρικό γάλα και ένα μίγμα πρεβιοτικών κοντής και μακράς αλύσου φρουκτοολιγοσακχαριτών (scFOS/lcFOS).

 

Το Neocate Syneo υποστηρίζεται από 3 κλινικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι:

 • Παρέχει αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της τροφικής αλλεργίας [2]
 • Υποστηρίζει τη φυσιολογική ανάπτυξη [1.2]
 • Βοηθά στην αποκατάσταση του εντερικού μικροβιώματος των αλλεργικών βρεφών πλησίον σε αυτό των υγιών θηλαζόντων βρεφών [3]

Το προϊόν θα πρέπει να χρησιμοποιείται κατόπιν ιατρικής συμβουλής και υπό ιατρική επίβλεψη. Ακατάλληλο για παρεντερική χρήση. Κατάλληλο για χορήγηση μέσω καθετήρα. Κατάλληλο ως μοναδική διατροφική πηγή για τα βρέφη από τη γέννηση έως την ηλικία του 1 έτους. Να χρησιμοποιείται στο πλαίσιο ενός διαφοροποιημένου διατροφικού προγράμματος. Η προτεινόμενη δοσολογία καθορίζεται μόνο από τον ιατρό ή το διαιτολόγο και εξαρτάται από την ηλικία, το σωματικό βάρος και την ιατρική κατάσταση του ασθενούς.

1. Harvey BM, Langford JE, Harthoorn LF, et al. Effects on growth and tolerance and hypoallergenicity of an amino acid–based formula with synbiotics. Pediatr Res. 2014;75:343-51.

2. Burks AW, Harthoorn LF, van Ampting MTJ, et al. Synbiotics-supplemented amino acid-based formula supports adequate growth in cow’s milk allergic infants. Pediatr Allergy Immunol. 2015;26:316-22.

3. Candy DCA, Van Ampting MTJ, Oude Nijhuis MM, et al. A synbiotic-containing amino-acid-based formula improves gut microbiota in non-IgE-mediated allergic infants. Pediatr Res. 2018;83:677-86

Neocate Junior

Το Neocate Junior είναι τρόφιμο για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς και ενδείκνυται για τη διατροφική διαχείριση της αλλεργίας στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος, κατάλληλο από τον πρώτο χρόνο.

 

Το Neocate Junior® είναι νηπιακό θρεπτικό σκεύασμα σε μορφή σκόνης με βάση τα μη αλλεργιογόνα αμινοξέα συνεπώς δεν περιέχει πρωτεΐνες αγελαδινού γάλακτος ή πρωτεϊνικά υπολείμματα. Το Neocate Junior® περιέχει υψηλή περιεκτικότητα (35%) σε λιπαρά οξέα μεσαίας αλύσου (MCTs). Ελεύθερο γλουτένης, λακτόζης, σουκρόζης και φρουκτόζης.

Παρέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για την κάλυψη των αναγκών των νηπίων και παιδιών ηλικίας από 1 έως 10 ετών με αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος που δεν ανταποκρίνονται σε προϊόντα με πρωτεΐνη εκτενούς υδρόλυσης, πολλαπλών τροφικών αλλεργιών και ηωσινοφιλικής οισοφαγίτιδας. Διαθέσιμο σε δύο υπέροχες γεύσεις ουδέτερη και βανίλια.

 

Με 350ml Neocate Junior καλύπτουμε περίπου το 50% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας ασβεστίου, βιταμίνης D και ιωδίου σε παιδιά ηλικίας 1-10 χρονών. Τα αλλεργικά παιδιά έχουν αυξημένο ρίσκο διατροφικών ανεπαρκειών συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, της βιταμίνης D και του ιωδίου[1-2].

 

Το προϊόν θα πρέπει να χρησιμοποιείται κατόπιν ιατρικής συμβουλής και υπό ιατρική επίβλεψη. Ακατάλληλο για παρεντερική χρήση. Κατάλληλο για χορήγηση μέσω καθετήρα. Κατάλληλο ως μοναδική διατροφική πηγή για παιδιά άνω του 1 έτους. Να χρησιμοποιείται στο πλαίσιο ενός διαφοροποιημένου διατροφικού προγράμματος. Η προτεινόμενη δοσολογία καθορίζεται μόνο από τον ιατρό ή το διαιτολόγο και εξαρτάται από την ηλικία, το σωματικό βάρος και την ιατρική κατάσταση του ασθενούς.

1. Christie et al. J Am Diet Assoc 2002; 102:1648-1651.

2. Thomassen et al JPGN 2017; 64: 806-811

Elemental 028 extra

Το Elemental 028 extra είναι τρόφιμο για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς και ενδείκνυται για τη διατροφική διαχείριση γαστρεντερικών παθήσεων όπως νόσος του Crohn, η ελκώδης κολίτιδα, η παγκρεατίτιδα, η ηωσινοφιλική οισοφαγίτιδα, το σύνδρομο βραχέως εντέρου, η ακτινική εντερίτιδα ή γαστρεντερίτιδα μετά από χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία.

Πρόκειται για ένα θρεπτικό σκεύασμα από μίγμα απαραίτητων και μη-απαραίτητων αμινοξέων, εμπλουτισμένο με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ελεύθερο γλουτένης και πρωτεΐνης γάλακτος.

Διατίθεται σε υγρή μορφή, με γεύση πορτοκάλι και ανανά, σε συσκευασία tetrapack 250ml αλλά και σε μορφή σκόνης, με γεύση πορτοκάλι, σε φακελάκια των 100g.

Το προϊόν θα πρέπει να χορηγείται κατόπιν ιατρικής συμβουλής και υπό ιατρική επίβλεψη. Ακατάλληλο για παρεντερική χρήση. Κατάλληλο και για χορήγηση μέσω καθετήρα. Το σκεύασμα είναι κατάλληλο ως συμπληρωματική δίαιτα ή αποκλειστική σίτιση για παιδιά άνω των 6 ετών και ενήλικες. Δεν είναι κατάλληλο για βρέφη κάτω του 1 έτους.

Η προτεινόμενη δοσολογία πρέπει να καθορίζεται μόνο από τον ιατρό ή το διαιτολόγο και εξαρτάται από την ηλικία, το σωματικό βάρος και την ιατρική κατάσταση του ασθενούς. Η συνιστώμενη συγκέντρωση είναι 20% βάρος κατ’ όγκο (100g σκόνης σε 500ml νερό, 0,85kcal/ml). Για ευαίσθητους ασθενείς, συνίσταται αραίωση 13,3% βάρος κατ’όγκο (67g σκόνης σε 500ml νερό, 0,57kcal/ml). Μπορεί να καταναλωθεί σε πιο συμπυκνωμένο διάλυμα αλλά είναι απαραίτητη η επιπρόσθετη πρόσληψη νερού ή αραιωμένων διαλυμάτων. Για να επιτευχθεί ένα διάλυμα με 1kcal/ml απαιτείται μία αραίωση 23,4% βάρος κατ’όγκο (100g σκόνης σε 427ml νερό). Σερβίρεται καλύτερα παγωμένο.


Κλινικές μελέτες σε ασθενείς με νόσο του Crohn έδειξαν ότι το Elemental 028 Extra επιτυγχάνει:

 • Μείωση της φλεγμονής [1-3]
 • Βελτίωση της απορροφητικότητας του εντέρου [3-6]
 • Παράταση της διάρκειας της ύφεσης [7]

Ασθενείς που έλαβαν Elemental 028 Extra ως συμπλήρωμα διατροφής παρέμειναν σε ύφεση τον πρώτο χρόνο σε ποσοστό 60% σε σχέση με ποσοστό 22% ασθενών που δεν έλαβαν συμπληρώματα διατροφής.

 

Κλινικές μελέτες σε ασθενείς με Ηωσινοφιλική Οισοφαγίτιδα έδειξαν ότι:

 • Η στοιχειακή διατροφή είναι αποτελεσματικότερη από τη δίαιτα αποκλεισμού στην επίτευξη ύφεσης της νόσου [8,9]
 • Η προσθήκη Elemental 028 σε δίαιτα αποκλεισμού αυξάνει την πρωτεΐνη που προσλαμβάνεται και βελτιώνει την θρεπτική κατάσταση του ασθενούς [10]

1. Riordan et al. 1993. Treatment of Active Crohn’s Disease by Exclusion Diet: East Anglian Multicentre Controlled Trial. The Lancet 342:1131-1134.

 

2.Shand et al. 2000. Direct Anti-Inflammatory Effect of Elemental Diet on Crohn’s Tissue in Vitro. Gut(Suppl.ll)46;A43.

 

3.Teahonetal. 1991. The Effect of Elemental Diet on Intestinal Permeability and Inflammation in Crohn’s Disease. Gastroenterology: 101,1, 84-89.

 

4.Sandersonetal. 1987. Improvement of Abnormal Lactose/Rhamnose Permeability in Acute Crohn’s DiseaseoftheSmall Bowel byan Elemental Diet. Gut28:1073-1076.

 

5. Wyatt et al. 1993. lntestinalPermeabilityandthePredictionofRelapseinCrohn’sDisease.Lancet;341:1437-9.

 

6. Ma, TY. 1997. Intestinal Epithelial Barrier Dysfunction in Crohn’s Disease. Proceedings of Society for Experimental Biology and Medicine. 214,318-327.

 

7. Verma etal. 1999. Maintenance of Remission in Crohn’s Disease Using Oral Nutritional Supplementation. A Comparative Study with Normal Food. Gut (Suppl 5) 45;A285.

 

8. Οtten JJ, Hellwig JP, Meyers LD (eds). Daily Reference Intakes: The Essential Guide to Nutrient Requirements. Washington, DC: The National Academies Press, 2006.

 

9. Henderson CJ, AboniaJP, King EC, etal. Comparative dietary therapy effectivenessin remission of pediatriceosinophilicesophagitis.JA//ergyC//n/mmuno/.2012;129(6):1570-1578.

 

10. Feuling MB, Noel RJ. Medical and nutritional management of eosinophilic esophagitis in children. NutrClin Pract. 2010;25:166-174.

Είστε Επαγγελματίας Υγείας;

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι επιστημονικές και προορίζονται μόνο για χρήση από Επαγγελματίες Υγείας. Για την πλοήγησή σας σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προϋπόθεση να είστε Επαγγελματίας Υγείας. Εάν είστε καταναλωτής και αναζητείτε πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Nutricia παρακαλούμε επισκεφτείτε μια από τις παρακάτω ιστοσελίδες.

Ναι, είμαι επαγγελματίας υγείας