Ογκολογία - Nutricia Professionals

Ογκολογία

Αύξηση στον επιπολασμό του καρκίνου

 

Μια διάγνωση καρκίνου είναι ένα γεγονός που αλλάζει τη ζωή, τόσο του ασθενούς όσο και των ανθρώπων γύρω του. Για πολλούς λόγους, οι περιπτώσεις καρκίνου αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση τα επόμενα χρόνια. Η γήρανση του πληθυσμού, η αστικοποίηση, η μείωση της φυσικής δραστηριότητας, η παχυσαρκία και το κάπνισμα αποτελούν παράγοντες που συμβάλουν στην αύξηση του επιπολασμού της νόσου.

 

17 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου το 2018. [1] Η δυσθρεψία επηρεάζει έως και το 80% των ασθενών με καρκίνο.

Γιατί ένας ογκολογογικός ασθενής χάνει βάρος;

Πως συνδέονται οι ογκολογικές ασθένειες με την απώλεια βάρους; - Nutricia Professionals

Μια από τις πιο συχνές φυσικές αλλαγές που βιώνουν οι ογκολογικοί ασθενείς είναι η απώλεια βάρους. Για την ακρίβεια, μπορεί να είναι μια από τις πρώτες ενδείξεις ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Ένας στους τρεις ογκολογικούς ασθενείς είναι πιθανό να χάσει βάρος σε κάποια στιγμή στην πορεία της νόσου. [3] Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, ανάμεσά τους η περιορισμένη πρόσληψη τροφής εξαιτίας της μειωμένης όρεξης, της ναυτίας ή προβλημάτων κατάποσης, καθώς και οι αλλαγές στον μεταβολισμό που προκαλούνται από την ίδια τη νόσο και/ή τη θεραπεία της.

 

Η συσχέτιση ανάμεσα στη δυσθρεψία και την ανάρρωση («κλινικές εκβάσεις») είναι επαρκώς αποδεδειγμένη. Για παράδειγμα, ένας χαμηλός δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας του καρκίνου, οδηγώντας σε υψηλότερα ποσοστά νοσηλείας και συχνά σε χαμηλότερη ποιότητα ζωής.

Ο ρόλος της Nutricia στην ογκολογία

Η Nutricia εργάζεται σκληρά για να επιφέρει μια θετική και αποδεδειγμένη διαφορά στη ζωή των ασθενών, υποστηρίζοντας ασθενείς, φροντιστές και ενώσεις ασθενών και βοηθώντας στην επίτευξη μιας καλύτερης ποιότητας ζωής.

 

Αυτό το κάνουμε συνεργαζόμενοι με επιστημονικές εταιρίες όπως η ESSO (European Society for Surgical Oncology), η ESMO (The European Society for Medical Oncology), η ESPEN (European Society for Parental and Enteral Nutrition), νοσοκομεία και ογκολογικούς ασθενείς.

Τα προϊόντα της Nutricia για τους ογκολογικούς ασθενείς

H Nutricia διαθέτει μια πλήρη γκάμα προϊόντων εξειδικευμένων για τους ογκολογικούς ασθενείς. Πρόκειται για θρεπτικά σκευάσματα πλούσια σε πρωτεΐνη, ενέργεια και εμπλουτισμένα με όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων για την καλύτερη συμμόρφωση του ασθενή.

1. Globocan report 2018.

 

2. LavianoA et al. Nutrition 1996;12: p.358-71.

 

3. Pressoir et al, 2010 Br J Cancer. 16;102(6):966-71 

Δυσθρεψία

 

Η συσχετιζόμενη με τον καρκίνο δυσθρεψία και η απώλεια άλιπης μυϊκής μάζας (καχεξία) είναι συχνά φαινόμενα και συσχετίζονται με χειρότερη έκβαση για τους ασθενείς. Μάθετε περισσότερα για τις αιτίες και τις συνέπειές τους καθώς και για τη συμβολή των διατροφικών παρεμβάσεων.

Είστε Επαγγελματίας Υγείας;

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι επιστημονικές και προορίζονται μόνο για χρήση από Επαγγελματίες Υγείας. Για την πλοήγησή σας σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προϋπόθεση να είστε Επαγγελματίας Υγείας. Εάν είστε καταναλωτής και αναζητείτε πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Nutricia παρακαλούμε επισκεφτείτε μια από τις παρακάτω ιστοσελίδες.

Ναι, είμαι επαγγελματίας υγείας