Διατροφή τις Πρώτες 1000 Ημέρες - Nutricia

Διατροφή τις Πρώτες 1000 Ημέρες

Γιατί οι πρώτες 1000 ημέρες είναι τόσο σημαντικές;

Γιατί η βρεφική διατροφή είναι τόσο σημαντική; - Nutricia Professionals

Οι πρώτες 1000 ημέρες, από την εγκυμοσύνη μέχρι τα 2α γενέθλια ενός παιδιού, προσφέρουν ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για το χτίσιμο της μακροχρόνιας υγείας του. Η καλή διατροφή και η καθιέρωση υγιεινών συνηθειών κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου έχουν πραγματική αξία. Η διασφάλιση της σωστής διατροφής κατά τις πρώτες 1000 ημέρες μπορεί να έχει μια τεράστια επίδραση στο μέλλον ενός παιδιού. Επιπλέον, έχει την δυνατότητα να σώσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, μειώνοντας καταστάσεις όπως η παχυσαρκία, οι αλλεργίες, ο διαβήτης και οι ενοχλήσεις του γαστρεντερικού.

Το θαύμα του μητρικού γάλακτος

Το μητρικό γάλα αποτελεί το πρότυπο της υπερτροφής: ένα σύνθετο διατροφικό μείγμα για τη σωματική και διανοητική ανάπτυξη ενός βρέφους. Η σύνθεση του μητρικού γάλακτος αλλάζει συνεχώς, προσαρμοζόμενη στις διατροφικές ανάγκες του μωρού σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής του.

 

Η μοναδική αυτή σύνθεση έχει πολλά και γνωστά οφέλη για την υγεία ενός μωρού όπως η βραχυπρόθεσμη ανοσία μέσω της διαβίβασης αντισωμάτων και άλλων ουσιών που ενισχύουν το ανοσοποιητικό του.

 

Η ανοσία αυτή μπορεί να συμβάλει στην προστασία των βρεφών από πολλές μολυσματικές νόσους (π.χ. γαστρεντερικές και αναπνευστικές), ειδικά κατά τις πρώτες εβδομάδες και μήνες της ζωής, όταν ένα μωρό είναι πιο ευάλωτο.

 

Υποστηρίζουμε και εμείς τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον αποκλειστικό θηλασμό κατά τους πρώτους έξι μήνες της ζωής και τη συνέχισή του για έως και δύο χρόνια -αλλά και περισσότερο-, σε συνδυασμό με την ασφαλή εισαγωγή των κατάλληλων συμπληρωματικών τροφών.

Το μητρικό γάλα αποτελεί το πρότυπο της υπερτροφής - Nutricia Professionals

Τα οφέλη του θηλασμού

Ο θηλασμός αποτελεί την ιδανική διατροφή (golden standard) ενός βρέφους. Η Nutricia διαθέτει πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα για το μητρικό γάλα. Οι αφοσιωμένες ερευνητικές μας ομάδες εξακολουθούν να αποκαλύπτουν τα οφέλη του θηλασμού και τη σύνθετη σύνθεση του μητρικού γάλακτος αντλώντας πληροφορίες από τα υπερσύγχρονα παγκόσμια ερευνητικά μας κέντρα. Συνεργαζόμαστε επίσης με πολλούς ερευνητικούς φορείς σε όλο τον κόσμο.

Ο θηλασμός έχει σημαντικά οφέλη στην υγεία των βρεφών, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.
Βραχυπρόθεσμα, το μητρικό γάλα προσφέρει ανοσολογική προστασία στο βρέφος μέσω των αντισωμάτων και άλλων συστατικών που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Μακροπρόθεσμα, πρόσφατα στοιχεία αποδεικνύουν πως ο θηλασμός θα μπορούσε να βελτιώσει τη συνολική έκβαση υγείας των παιδιών, για παράδειγμα μειώνοντας τον κίνδυνο παχυσαρκίας καθώς μεγαλώνουν.

Ο θηλασμός προσφέρει επίσης οφέλη στις μαμάδες. Έχει αποδειχτεί πως επηρεάζει θετικά την υγεία τους μειώνοντας τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών καθώς και για ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2.

Πιστεύουμε ότι ο θηλασμός είναι κάτι παραπάνω από απλή διατροφή. Ο θηλασμός και το μητρικό γάλα είναι η έμπνευσή μας για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε καινοτομίες στη βρεφική και νηπιακή διατροφή.

Η υγεία του πεπτικού στη βρεφική ηλικία

Η υγεία του πεπτικού στη βρεφική ηλικία - Nutricia Professionals

Κατά την ενηλικίωσή μας, ένα υγιές έντερο θα πρέπει να φιλοξενεί περίπου 100 τρισεκατομμύρια βακτήρια, μια μοναδική κοινότητα γνωστή ως μικροβίωμα. Το μικροβίωμα αυτό παίζει έναν σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του εντέρου και είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική μας υγεία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η σημασία της υγείας του εντέρου ξεκινά από τη βρεφική ηλικία. Καθώς το πεπτικό σύστημα ενός νεογέννητου ωριμάζει, αναπτύσσει την ικανότητα να παράγει ένζυμα για την πέψη των τροφών και αντισώματα για προστασία.

Η υγιής ανάπτυξη του εντέρου και του μικροβιώματος είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική σωματική και διανοητική ανάπτυξη, μπορεί να μειώσει τις ενοχλήσεις από το γαστρεντερικό και, κατά συνέπεια, να συμβάλει στην ευημερία των βρεφών και των γονιών τους. Η διατροφή παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της ανάπτυξης ενός υγιούς πεπτικού συστήματος.

Η ποιότητα και τα πρότυπα ασφαλείας των τροφών μας

Η ποιότητα και η ασφάλεια αποτελούν τη βάση σε οτιδήποτε κάνουμε. Εφαρμόζουμε αυστηρούς ελέγχους ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων καθόλη τη διάρκεια της παραγωγής των βρεφικών τροφών.

Η ποιότητα των προϊόντων μας ρυθμίζεται από αυστηρά πρότυπα σε κάθε στάδιο, από την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας πρώτων υλών και την παρακολούθηση του εδάφους όπου μεγαλώνουν τα συστατικά των τροφών μας, μέχρι τον τρόπο συσκευασίας και αποθήκευσης των προϊόντων μας.

 

Επίσης παρακολουθούμε συνεχώς τις διαδικασίες μας, από το σχεδιασμό μέχρι την κατανάλωση, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την προσφορά υψηλής ποιότητας διατροφικών λύσεων.

H Nutricia εφαρμόζει αυστηρούς ελέγχους ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγής των βρεφικών τροφών

Τα προϊόντα μας για τις Πρώτες 1000 Ημέρες


Το μητρικό γάλα είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να τραφεί ένα μωρό και προσφέρει την καλύτερη πηγή θρεπτικών συστατικών. H Nutricia υποστηρίζει τις συστάσεις δημόσιας υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για αποκλειστικό θηλασμό τους πρώτους έξι μήνες της ζωής και τη συνέχισή του ως τα δύο έτη αλλά και περισσότερο, συνδυαζόμενο με την ασφαλή εισαγωγή των κατάλληλων συμπληρωματικών τροφών. Αποδεχόμαστε την τοπική νομοθεσία, τις εθνικές συστάσεις για την υγεία και τη διατροφή και την Πολιτική της Danone για τη Διάθεση Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος.

Ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος και η σημασία της διατροφής

Το ανοσοποιητικό σύστημα δεν είναι πλήρως αναπτυγμένο κατά τη γέννηση αλλά ωριμάζει κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής. Έτσι, το ξεκίνημα της ζωής είναι ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση του ανοσοποιητικού συστήματος ενός βρέφους.

Είστε Επαγγελματίας Υγείας;

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι επιστημονικές και προορίζονται μόνο για χρήση από Επαγγελματίες Υγείας. Για την πλοήγησή σας σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προϋπόθεση να είστε Επαγγελματίας Υγείας. Εάν είστε καταναλωτής και αναζητείτε πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Nutricia παρακαλούμε επισκεφτείτε μια από τις παρακάτω ιστοσελίδες.

Ναι, είμαι επαγγελματίας υγείας