Παράδοση στη διατροφή - Nutricia

Παράδοση στη διατροφή

Μια σημαντική κληρονομιά στη διατροφή που μπορεί να αλλάξει ζωές

Tο 1984 ο Γερμανός καθηγητής Αlexander Backhaus, κατάφερε να αναπτύξει στο εργαστήριό του μια βρεφική φόρμουλα που προσέγγιζε τη σύνθεση του ανθρώπινου γάλακτος. Αυτό σήμαινε πως πολλά νεογέννητα μωρά θα μπορούσαν πλέον να σωθούν.

 

Σε ένα ιατρικό συνέδριο στο Βερολίνο το 1869, παρουσίασε την εφεύρεσή του σε ένα διεθνές κοινό αποτελούμενο από γιατρούς, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν ο Dr. Johannes van der Hagen, γιατρός από το Ολλανδικό Παρατηρητήριο Δημόσιας Υγείας. Ο Johannes πήγε κατευθείαν στον αδερφό του Martinus van der Hagen -έναν πολύ ικανό πωλητή- και ιδιοκτήτη εργοστασίου παραγωγής μαργαρίνης και γαλακτοκομικών στην Ολλανδία. Συζητώντας το, είδαν και οι δύο ένα σπουδαίο μέλλον στον τομέα της παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων.

 

Οι δυο τους, συναντήθηκαν με τον καθηγητή Backhaus και εκείνος παραχώρησε τα δικαιώματα της παρασκευής της πρώτης βρεφικής φόρμουλα Backhaus στον Martinus van der Hagen. Το όνομα Nutricia υιοθετήθηκε το 1901 και σύντομα απέκτησε δημοτικότητα καθώς έγινε γνωστό ως «Η τροφός της Ολλανδίας».

 

Μετά από αυτή την επιτυχία, η Nutricia υπήρξε πρωτοπόρος στη σύλληψη της εξειδικευμένης διατροφής και το 1906 ανέπτυξε προϊόντα ειδικής διατροφής, όπως γάλα με χαμηλά σάκχαρα για διαβητικούς ασθενείς και γάλα πλούσιο σε ιώδιο για εκείνους που υπέφεραν από βρογχοκήλη. Στη σύγχρονη εποχή, η Nutricia έχει εστιάσει πιο έντονα στην ανάπτυξη εξειδικευμένων διατροφικών λύσεων, πάντα βασισμένων σε ερευνητικά δεδομένα, με σκοπό να βοηθά τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ζουν περισσότερα, πιο ευτυχισμένα και πιο υγιή χρόνια.

1896 Η πρώτη πατέντα διεθνώς για τη βρεφική φόρμουλας

Η πατέντα του καθηγητή Backhaus για την πρώτη διεθνή βρεφική φόρμουλα κατατέθηκε τον Ιούλιο του 1896.

1901 Το όνομα Nutricia

Οι ιδρυτές μας ονόμασαν την επιχείρησή τους «Nutricia» προς τιμή του εργαστηρίου του καθηγητή Backhaus, «Nutricia Zentrale», που πήρε το όνομά του από τη λατινική λέξη «nutrire» (θρέφω).

 

Η τεχνογνωσία που έφερε ο καθηγητής Backhaus στην εταιρεία Nutricia, μαζί με το εύκολα αναγνωρίσιμο όνομα (που στην αγγλική γλώσσα θυμίζει τον όρο wet nurse = τροφός), επέτρεψε στην εταιρεία να κερδίσει γρήγορα την εμπιστοσύνη των καταναλωτών καθώς στάθηκε στο πλευρό των μητέρων και των βρεφών τους σε όλες τις πόλεις της Ολλανδίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου.

1902 Μια στάση φροντίδας και προσφοράς

Ο Martinus ήθελε να είναι πιο κοντά στα σημεία που οι άνθρωποι ζούσαν και εργάζονταν. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία άρχισε να ανοίγει καταστήματα στις μεγαλύτερες πόλεις και κάποιες από τις μεγαλύτερες επαρχιακές κωμοπόλεις.

 

Για να βοηθήσει τους ανθρώπους στις μικρότερες πόλεις, ο Van der Hagen έστειλε «ταξιδιώτες» ώστε να επιλέξουν τους κατάλληλους συνεργάτες. Δεν κέρδισαν όλοι οι υποψήφιοι την εμπιστοσύνη του, εκείνοι όμως που το έκαναν έλαβαν λεπτομερείς οδηγίες για τη διαχείριση της δουλειάς τους.

1906 Η Nutricia επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της

Πολύ σύντομα, η Nutricia χρησιμοποιούσε τον μοναδικό της συνδυασμό, την τεχνογνωσία της στον τομέα των γαλακτοκομικών και της ιατρικής, για να επεκταθεί σε νέα και καινοτόμα πεδία στην υγεία.

 

Με το γάλα χαμηλό σε λακτόζη για διαβητικούς ασθενείς και τα πρώτα διατροφικά προϊόντα για εκείνους που υπέφεραν από βρογχοκήλη (μια κατάσταση του θυρεοειδούς που σχετίζεται με την έλλειψη ιωδίου στη διατροφή), εισήχθησαν στην αγορά τα πρώτα προϊόντα ιατρικής διατροφής.

1924 Απόκτηση του εργοστασίου γαλακτοκομικών στο Cuijk

Η επιτυχία υπαγόρευσε αλλαγή και για να μπορεί να καλύψει τη ζήτηση για τα εξειδικευμένα της διατροφικά προϊόντα, καθώς και για να δημιουργήσει χώρο για την τεχνολογία αιχμής στην παραγωγή, η Nutricia μετέφερε τις βασικές της παραγωγικές εγκαταστάσεις (γάλακτος σε σκόνη) από το αρχικό εργοστάσιο του van der Hagen στο N.V. Cuijk’s Εργοστάσιο Γαλακτοκομικών.

Για σχεδόν 100 χρόνια, αυτό παρέμεινε το «κέντρο αριστείας» της Nutricia για την παραγωγή εξειδικευμένων διατροφικών λύσεων για βρέφη και νήπια με ειδικές διατροφικές ανάγκες.

1946 Οι πρώτες ερευνητικές εγκαταστάσεις

Η Nutricia εγκαθιστά την πρώτη ερευνητική της ομάδα με εργαστήρια για βρεφική και ιατρική διατροφή στο Zoetermeer της Ολλανδίας.

1950 Εισαγωγή των «Διατροφικών Νέων»

Μετά από περισσότερα από 50 χρόνια εργασίας στην πρώτη γραμμή της εξειδικευμένης διατροφής, η Nutricia είχε συγκεντρώσει πλήθος πληροφοριών για τη σημασία των θρεπτικών συστατικών κατά τη βρεφική ηλικία και για τη διαχείριση προβλημάτων υγείας κατά την πρώτη παιδική ηλικία έως την ενηλικίωση.

 

Αναζητώντας πάντα ευκαιρία να μοιραστεί τη γνώση, η Nutricia σχημάτισε το 1950 μια στοχευμένη ομάδα διατροφολόγων που -οπλισμένοι με τις τελευταίες έρευνες- ταξίδεψαν σε όλη την Ολλανδία και σε άλλες χώρες εκπαιδεύοντας επαγγελματίες υγείας αναφορικά με το ρόλο της εξειδικευμένης διατροφής.

1986 Εισαγωγή της γραμμής καταναλωτή

Αφοσιωμένη πάντα στο να προσφέρει το κάτι παραπάνω για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν τα προϊόντα της και για τους φροντιστές τους, η Nutricia «ίδρυσε» το 1986 τη Γραμμή Καταναλωτή, επανδρωμένη με επαγγελματίες διατροφολόγους.

Αυτή η δωρεάν γραμμή υποστήριξης που προσφέρει η Nutricia εξακολουθεί σήμερα να είναι μια σημαντική υπηρεσία για τους καταναλωτές, τους φροντιστές και τους επαγγελματίες υγείας, βοηθώντας όλους όσους έχουν απορίες ή κάποιο πρόβλημα που επιθυμούν να μοιραστούν -μικρότερο ή μεγαλύτερο- τόσο στην Ολλανδία όσο και σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

1995 Το πρώτο πρότυπο μοντέλο προσομοιωτή εντέρου

Καθώς η εταιρεία βασίζεται στην επιστήμη της διατροφής, οι επιστήμονές μας αναζητούν πάντα τρόπους για να κατανοήσουν καλύτερα το πώς πραγματοποιείται η πέψη των θρεπτικών συστατικών που καταναλώνουμε στον οργανισμό μας.

 

Η φιλοδοξία αυτή οδήγησε στη δημιουργία ενός μοντέλου προσομοιωτή εντέρου, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και επιστημονικούς εταίρους. Επρόκειτο για μια επανάσταση στις διατροφικές επιστήμες και το μοντέλο διέγερσης ήταν το πρώτο του είδους του παγκοσμίως.

 

Η χρήση του μοντέλου αυτού επέτρεψε στους επιστήμονες της Nutricia να «ξεκλειδώσουν» έναν κόσμο που έως τότε ήταν άγνωστος και να εφαρμόσουν αυτή τη γνώση στην ανάπτυξη νέων και καινοτόμων διατροφικών λύσεων.

2007 Η Danone αποκτά τη Royal Numico

Αυτή υπήρξε μια σημαντική χρονιά για τη Royal Numico καθώς έγινε μέρος της Danone, με αποτέλεσμα η Danone να γίνει παγκόσμια ηγέτιδα στην υγεία και τη διατροφή σε όλα τα ηλικιακά στάδια.

 

Η απόκτηση της Royal Numico ενισχύει την αποστολή της Danone να φέρει την υγεία μέσω της διατροφής σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους.

2019 Η νέα αειφόρου σχεδιασμού παραγωγική μονάδα της Nutricia

Η Danone ανοίγει μια νέα αειφόρου σχεδιασμού μονάδα στο Cuijk, στην Ολλανδία, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη, διεθνή ζήτηση για εξειδικευμένη βρεφική φόρμουλα.


Η νέα μονάδα της Nutricia είναι μια αειφόρος, μηδενικών αποβλήτων και εξαιρετικής αρχιτεκτονικής υποδομή, που τροφοδοτείται στο 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η επένδυση των 240 εκατομμυρίων ευρώ είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες στο ευρωπαϊκό δίκτυο της Danone τα τελευταία δέκα χρόνια.

Είστε Επαγγελματίας Υγείας;

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι επιστημονικές και προορίζονται μόνο για χρήση από Επαγγελματίες Υγείας. Για την πλοήγησή σας σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προϋπόθεση να είστε Επαγγελματίας Υγείας. Εάν είστε καταναλωτής και αναζητείτε πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Nutricia παρακαλούμε επισκεφτείτε μια από τις παρακάτω ιστοσελίδες.

Ναι, είμαι επαγγελματίας υγείας