Tο 1984 ο Γερμανός καθηγητής Αlexander Backhaus, κατάφερε να αναπτύξει στο εργαστήριό του μια βρεφική φόρμουλα που προσέγγιζε τη σύνθεση του ανθρώπινου γάλακτος. Αυτό σήμαινε πως πολλά νεογέννητα μωρά θα μπορούσαν πλέον να σωθούν.
Σε ένα ιατρικό συνέδριο στο Βερολίνο το 1869, παρουσίασε την εφεύρεσή του σε ένα διεθνές κοινό αποτελούμενο από γιατρούς, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν ο Dr. Johannes van der Hagen, γιατρός από το Ολλανδικό Παρατηρητήριο Δημόσιας Υγείας. Ο Johannes πήγε κατευθείαν στον αδερφό του Martinus van der Hagen -έναν πολύ ικανό πωλητή- και ιδιοκτήτη εργοστασίου παραγωγής μαργαρίνης και γαλακτοκομικών στην Ολλανδία. Συζητώντας το, είδαν και οι δύο ένα σπουδαίο μέλλον στον τομέα της παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων.
Οι δυο τους, συναντήθηκαν με τον καθηγητή Backhaus και εκείνος παραχώρησε τα δικαιώματα της παρασκευής της πρώτης βρεφικής φόρμουλα Backhaus στον Martinus van der Hagen. Το όνομα Nutricia υιοθετήθηκε το 1901 και σύντομα απέκτησε δημοτικότητα καθώς έγινε γνωστό ως «Η τροφός της Ολλανδίας».
Μετά από αυτή την επιτυχία, η Nutricia υπήρξε πρωτοπόρος στη σύλληψη της εξειδικευμένης διατροφής και το 1906 ανέπτυξε προϊόντα ειδικής διατροφής, όπως γάλα με χαμηλά σάκχαρα για διαβητικούς ασθενείς και γάλα πλούσιο σε ιώδιο για εκείνους που υπέφεραν από βρογχοκήλη. Στη σύγχρονη εποχή, η Nutricia έχει εστιάσει πιο έντονα στην ανάπτυξη εξειδικευμένων διατροφικών λύσεων, πάντα βασισμένων σε ερευνητικά δεδομένα, με σκοπό να βοηθά τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ζουν περισσότερα, πιο ευτυχισμένα και πιο υγιή χρόνια.