Μελέτη: γαστρεντερική ανοχή, ανάπτυξη & ασφάλεια μερικώς υδρολυμένης σύνθεσης με πρεβιοτικά στα υγιή βρέφη - Nutricia
Άρθρο

Μελέτη: γαστρεντερική ανοχή, ανάπτυξη & ασφάλεια μερικώς υδρολυμένης σύνθεσης με πρεβιοτικά στα υγιή βρέφη

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Τίτλος: Μελέτη: γαστρεντερική ανοχή, ανάπτυξη & ασφάλεια μερικώς υδρολυμένης σύνθεσης με πρεβιοτικά στα υγιή βρέφη

Δημοσιεύτηκε: 31 Αυγούστου, 2020

Συγγραφείς:Alfonso Rodriguez-Herrera, Kelly Mulder, Hetty Bouritius, Rocio Rubio, Antonio Muñoz, Massimo Agosti, Gianluca Lista, Luigi Corvaglia, Thomas Ludwig, Marieke Abrahamse-Berkeveld, Juan L. Perez-Navero
Δημοσιεύτηκε:July 5, 2019
Επιστημονικό Περιοδικό:Nutrients 2019, 11(7), 1530
https://doi.org/10.3390/nu11071530

Το Nutrients δημοσίευσε πρόσφατα το άρθρο με τίτλο «Γαστρεντερική ανοχή, ανάπτυξη και ασφάλεια της μερικώς υδρολυμένης σύνθεσης με συγκεκριμένα πρεβιοτικά στα υγιή βρέφη». Το άρθρο αυτό είναι η πρώτη πλήρης εργασία από τη μελέτη LIFE.

H μελέτη LIFE εκτίμησε την επίδραση μιας βρεφικής φόρμουλας που συνδυάζει ένα συγκεκριμένο μείγμα πρεβιοτικών (ολιγοσακχαρίτες βραχέος αλύσου {scGOS} και φρουτο-ολιγοσακχαρίτες μακράς αλύσου {lcFOS} 9:1) με μεταβιοτικά (τα οποία παράγονται σε μια διαδικασία ζύμωσης χρησιμοποιώντας τα βακτηριακά στελέχη Bifidobacterium breve C50 και Streptococcus thermophilus 065) αναφορικά με γαστρεντερικά συμπτώματα, χαρακτηριστικά των κοπράνων, συμπεριφορά ύπνου και κλάματος, επάρκεια ανάπτυξης και ασφάλεια.

Τα μεταβιοτικά είναι βιοενεργά συστατικά που παράγονται από μικροοργανισμούς που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα, μέσω της διαδικασίας ζύμωσης.

Διακόσια βρέφη ηλικίας ≤ 28 ημερών συμμετείχαν είτε στην ομάδα της εξεταζόμενης βρεφικής φόρμουλας είτε στην ομάδα ελέγχου βρεφικής φόρμουλας χωρίς πρεβιοτικά και μεταβιοτικά. Μια ομάδα θηλάζοντων βρεφών χρησίμευσε ως ομάδα αναφοράς.

Δεν παρατηρήθηκαν σχετικές διαφορές στα αναφερόμενα από τους γονείς γαστρεντερικά συμπτώματα. Η σύσταση των κοπράνων ήταν πιο μαλακή στην εξεταζόμενη ομάδα συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου με τιμές πιο κοντά στην ομάδα αναφοράς των θηλαζόντων βρεφών. Η καθημερινή αύξηση του βάρους ήταν αντίστοιχη και για τις δύο ομάδες βρεφικής φόρμουλας (0.5SD margins) με το αποτέλεσμα ανάπτυξης πιο κοντά στα θηλάζοντα βρέφη. Δεν παρατηρήθηκαν κλινικώς σχετικές διαφορές σε ανεπιθύμητες ενέργειες. Ωστόσο, οι ερευνητές ανέφεραν λιγότερους βρεφικούς κολικούς στην εξεταζόμενη ομάδα συγκριτικά με τη ομάδα ελέγχου (1.1% vs 8.7%; P < 0.02).

Συγκριτικά με τη φόρμουλα ελέγχου, η φόρμουλα με τα πρεβιοτικά και τα μεταβιοτικά οδηγεί σε σύσταση κοπράνων πιο κοντά σε εκείνη των θηλάζοντων βρεφών.

Διαβάστε εδώ την πλήρη δημοσίευση.

Μελέτη: γαστρεντερική ανοχή, ανάπτυξη & ασφάλεια μερικώς υδρολυμένης σύνθεσης με πρεβιοτικά στα υγιή βρέφη

Είστε Επαγγελματίας Υγείας;

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι επιστημονικές και προορίζονται μόνο για χρήση από Επαγγελματίες Υγείας. Για την πλοήγησή σας σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προϋπόθεση να είστε Επαγγελματίας Υγείας. Εάν είστε καταναλωτής και αναζητείτε πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Nutricia παρακαλούμε επισκεφτείτε μια από τις παρακάτω ιστοσελίδες.

Ναι, είμαι επαγγελματίας υγείας