Γαστρεντερικές διαταραχές σε Βρέφη - Nutricia Professionals

Γαστρεντερικές Διαταραχές

Κατά τη βρεφική ηλικία, η δομή και η λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα, του νευρικού συστήματος και του μικροβιώματος εξακολουθούν να ωριμάζουν και αυτό μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα και ενοχλήσεις στο πεπτικό, τα οποία δεν έχουν προφανή δομική ή βιοχημική αιτία [1].

Οι συχνότερες λειτουργικές γαστρεντερικές διαταραχές περιλαμβάνουν τις αναγωγές (30%), τους κολικούς (20%) και τη λειτουργική δυσκοιλιότητα (15%) [2].

Πάνω από τα μισά βρέφη παρουσιάζουν τουλάχιστον μια λειτουργική γαστρεντερική διαταραχή ή σχετικά συμπτώματα κατά το πρώτο έτος μετά τη γέννηση [2]. 

Οι διαταραχές αυτές δεν επηρεάζουν μόνο την ευημερία του βρέφους, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν αναστάτωση στην οικογένεια [3]. 

 

Η διαχείριση των λειτουργικών γαστρεντερικών διαταραχών

 

Τα βρέφη που υποφέρουν από συμπτώματα του πεπτικού, υποβάλλονται συχνά σε μια μη απαραίτητη σειρά διερευνητικών εξετάσεων και ιατρικών θεραπειών. Γενικά, οι φαρμακευτικές αγωγές έχουν αποτύχει να φέρουν σημαντική βελτίωση στις παραπάνω καταστάσεις [5]. 

Με βάση τις τελευταίες διεθνείς οδηγίες και συστάσεις των ειδικών, οι πρακτικοί αλγόριθμοι για τη διαχείριση των συχνών συμπτωμάτων από το πεπτικό δίνουν έμφαση στη σημασία της διατροφικής παρέμβασης, στην παρηγοριά του μωρού από τους γονείς και στην ενημέρωσή των γονέων [1].  Επιβεβαιώνουμε ότι ο θηλασμός αποτελεί την ιδανική πηγή διατροφής για τα βρέφη και θα πρέπει να συνεχίζεται ακόμη κι όταν τα βρέφη παρουσιάζουν συμπτώματα από το γαστρεντερικό.

Όλο και περισσότεροι ειδικοί αναγνωρίζουν και αποδέχονται την αξία της διατροφής, μαζί με την προσφορά παρηγοριάς από τους γονείς και την εκπαίδευσή τους, στη διαχείριση των συχνότερων λειτουργικών γαστρεντερικών διαταραχών και των σχετικών συμπτωμάτων [5]. 

 

Κλινικά αποδεδειγμένες καινοτομίες για τη διαχείριση των λειτουργικών γαστρεντερικών διαταραχών

 

Με την πεποίθηση πως τα διατροφικά μέτρα θα πρέπει να αποτελούν την πρώτη γραμμή της διαχείρισης, το Ερευνητικό Ίδρυμα Danone Nutricia Research έχει πρωτοπορήσει στην ανάπτυξη καινοτόμων συνθέσεων με κλινικά αποδεδειγμένη δράση στα βρέφη που δεν θηλάζουν.

 

Πάνω από 40 χρόνια στην έρευνα για την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος

 

Συνεργαζόμαστε συνεχώς με ειδικούς απ’ όλο τον κόσμο ώστε να προσφέρουμε στους επαγγελματίες υγείας διατροφικές λύσεις, με αποτελέσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, ως μέρος της συνολικής προσέγγισης για μια σειρά προβλημάτων του πεπτικού.

Τα καινοτόμα προϊόντα μας προσφέρουν αποδεδειγμένα κλινικά σημαντική βελτίωση σε βρέφη που υποφέρουν από λειτουργικές γαστρεντερικές διαταραχές.

Σειρά προϊόντων Almiron για την διαχείριση των συχνών γαστρεντερικών διαταραχών - Nutricia Professionals

Σειρά προϊόντων για την διαχείριση των συχνών γαστρεντερικών διαταραχών

 

Η Nutricia διαθέτει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για τη διατροφική διαχείριση των πιο συχνών γαστρεντερικών διαταραχών όπως οι αναγωγές, οι κολικοί και η δυσκοιλιότητα.

1. Salvatore S, Abkari A, Cai W, et al. Acta Paediatr. April 2018.

2. Vandenplas Y, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2015;61:531-37.

3. Vik, et al. Acta Paediatr. 2009; 98:1344-8.

4. Glanville, et al. BMJ Open. 2016;6:doi:10.1136/bmjopen-2016-011475.

5. Vandenplas Y, et al. Acta Paediatr 2016;105:244-52.

Ο κεντρικός ρόλος του εντέρου

 

Ο γαστρεντερικός σωλήνας περνά μια φάση γρήγορης ανάπτυξης και διαφοροποίησης τις πρώτες 1000 ημέρες της ζωής μας. Η διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης του εντέρου είναι ζωτικής σημασίας καθώς η λειτουργία του σχετίζεται άρρηκτα με τη συνολική υγεία και ευεξία μας.

Είστε Επαγγελματίας Υγείας;

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι επιστημονικές και προορίζονται μόνο για χρήση από Επαγγελματίες Υγείας. Για την πλοήγησή σας σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προϋπόθεση να είστε Επαγγελματίας Υγείας. Εάν είστε καταναλωτής και αναζητείτε πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Nutricia παρακαλούμε επισκεφτείτε μια από τις παρακάτω ιστοσελίδες.

Ναι, είμαι επαγγελματίας υγείας