H σύνθεση του Almiron Profutura περιέχει έναν ανώτερο συνδυασμό συστατικών που πλησιάζει ακόμα περισσότερο το μητρικό γάλα και έχει αποδεδειγμένα, πολλαπλά οφέλη για τα βρέφη. Πιο συγκεκριμένα:
- Συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος [1-12]
- Έχει θετική επίδραση στο εντερικό μικροβίωμα & τις αποκρίσεις του ανοσοποιητικού [13-17, 24-28]
- Συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και της όρασης [18-19]
- Έχει οφέλη στο γαστρεντερικό [20-23]
Νέος, ανώτερος συνδυασμός ολιγοσακχαριτών – HMOs
Η Nutricia εμπλούτισε ακόμα περισσότερο το μίγμα ολιγοσακχαριτών της συνδυάζοντας το scGOS/lcFOS (9:1) με το 2’-FL και το 3’-GL, δύο πανομοιότυπες δομές ολιγοσακχαριτών με αυτές του μητρικού γάλακτος. Αυτός ο συνδυασμός μιμείται ακόμα περισσότερο την ποσότητα, πολυπλοκότητα και λειτουργικότητα των ολιγοσακχαριτών του μητρικού γάλακτος (HMOs). Το 2’-FL είναι γνωστό ότι αναστέλλει την επικόλληση παθογόνων [8-10] και νέα δεδομένα δείχνουν ότι είναι πιο αποτελεσματικό με την παρουσία του scGOS/lcFOS (9:1) [34]. Το 3’-GL αποδεικνύεται ότι προστατεύει τον εντερικό φραγμό [7] και παράγεται από τη μοναδική διαδικασία παραγωγής γάλακτος (Lactofidus) με ζύμωση.
Παρακολουθήστε την ομιλία του Dr Bernd Stahl R&I Διευθυντή της έρευνας τους μητρικού γάλακτος στο ερευνητικό κέντρο Danone Nutricia Research στην Ολλανδία, με τίτλο “The next generation of infant formula – how composition meets functionality” και μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του νέου αυτού συνδυασμού ολιγοσακχαριτών.
Μεταβιοτικά- μια επαναστατική καινοτομία
Η παρουσία βιοενεργών συστατικών στο μητρικό γάλα
(όπως τα προβιοτικά και οι μεταβολίτες τους που είναι γνωστό ότι έχουν οφέλη για το ανοσοποιητικό σύστημα) μας ενέπνευσε για να εισάγουμε τα μεταβιοτικά στη φόρμουλα γάλακτος Almiron Profutura. Έρευνες δείχνουν πως η φόρμουλα με μεταβιοτικά προσφέρει ανοσιακά οφέλη [30-33] για τα αναπτυσσόμενα βρέφη.
Προσπάθεια να επιτευχθεί το ιδανικό προφίλ λιπιδίων
Το τελευταίο μας μίγμα λιπαρών που περιέχει πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μακράς αλύσου, DHA και ARA και β-παλμιτικό πλησιάζει ακόμη περισσότερο στο προφίλ λιπιδίων που υπάρχει στο μητρικό γάλα.[35-40]
Το μίγμα λιπών προσφέρει τρία κύρια οφέλη:
- Ανάπτυξη και μεταβολισμός – τα λίπη του μητρικού γάλακτος με β παλμιτικό επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη αφομοίωση, απορρόφηση και αξιοποίηση του ασβεστίου στα βρέφη, που είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των οστών.
- Εγκέφαλος – Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μακράς αλύσου είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και εκείνα που είναι δεσμευμένα σε φωσφολιπίδια έχει αποδειχθεί ότι περνούν άμεσα στον εγκέφαλο [41]. Οι προκλινικές δοκιμές έδειξαν ότι η ύπαρξη αυξημένου παλμιτικού οξέος στη θέση β συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση των λιπαρών οξέων.
- Λειτουργία γαστρεντερικού – Mελέτη έδειξε ότι τα βρέφη που τρέφονταν με βρεφικό γάλα πλούσιο σε β-παλμιτικό είχαν [42]:
- Αυξημένη απορρόφηση ασβεστίου
- Καλύτερη απορρόφηση λιπαρών
- Πιο μαλακά κόπρανα
To Almiron Profutura δεν περιέχει φοινικέλαιο.
- Roberfroid Μ, et al. British Journal of Nutrition, 2010;104(S2):S1-S63.
- Boehm G, etal. Arch. Dis Child 2002;86:F178-81.
- Bruzzose E, et al. Clin Nutr, 2009;28(2): 156-61.
- Knol J, et al. J Pediatr Gastrontorol Nutr, 2003;36:566.32.
- Knol J, et al. British Journal of Nutrition, 2005;94:783-90
- Tims S, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2018;66(S2):1-1177;N-O-013:884.
- Varasteh S. et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2019;68(S1);N-P-016:1049.
- Yu ZT, et
al. J Nutr 2016; 146(10):1980-90. - Ruiz-Palacios GM: et al. J of Biol Chem 2003;278(16):14112-20.
- Weichert S, et al. Nutrition Research 2013;33(10):831-8
- Moro G, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2002;34:291-5.
- Knol J, et al. Acta Paediatr Suppl. 2005;94(449):31-3
- Herrera AR et al. OP-18 J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2015;61:516-7.
- Rodriguez-Herrera A et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2016a;62:422.
- Rodriguez-Herrera A et al. Pediatrics, Book of Abstracts (2017),4:1408251. ID:218/OP:14; https://doi.org/10.1080/2331205X.2017.1408251
- Tims S., Rodriguez-Herrera A et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2018;66(S2);N-O-013:884
- Rodriguez-Herrera A et al. Nutrients. 2019 Jul 5;11(7):1530
- Koletzko B. Human Milk Lipids. Annals of nutrition & metabolism. 2016;69 Suppl 2:28-40
- The EFSA Journal (2009) 941,1-14
- Ballard O and Morrow AL. Pediatr Clin North Am 2013;60(1):49-74.
- Harzer G et al. Am J Clin Nutr 1983;37:612-21.
- Carnielli VP et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 1996;23(5):553-560.
- Kennedy K et al. Am J Clin Nutr 1999;70:920-7.
- Knol J. et al. Acta Paediatr Suppl 2005;94(449):31-3.
- Knol J, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2005;40(1):36-42.
- Haarman M, et al. Applied and Environmental Microbiology, 2005;71(5):2318-24.
- Scholtens B, et al. The Journal of Nutrition, 2008;138:1141-7.
- Bakker-Zierikzee et al. British Journal of Nutrition,2005;94:783-79.
- bruzzese E. et al Clin. Nutr. 2009;28(2):156-61
- Mullie etal. Pediatric research 2004;56:791-5.
- Beghin L etal. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2019;68(Sl);N-O-039:1028.
- Thibault H etal. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2004;39(2):147-52.
- Campeotto et al. Br J Nutr. 2011;Jun 28;105(12):1843-5.
- Overbeek S. et al J Pediatr Gastroenterol Nutr 2019;68(S1); N-O-008:990
- Boehm G, et al. Eur J Pediat, 1996;155 :410-6.
- Chirouze V, et al. Acta Paediatr, 1994 ;suppl, 405 :70-7.
- Damli A, et al. Conference on PUFA in infant nutrition: consensus and controversies, Barcelona, 1996.
- Faldella G, et al. Arch Dis Child Fetal Neonatal, 1996;75:f108-12.
- Koletzko B, et al. J Pediatric Gastro Nutr, 1995;21:200-8.
- Koletzko B, et al. Eur J Pediatr, 1989;148:669-75.
- Liu l, et al. J Lipid Res, 2014;55:531-9.
- Kennedy K, et al. Am J Clin Nutr, 1999;70:920-7.