Ένας συνδυασμός συστατικών που πλησιάζει ακόμα περισσότερο το μητρικό γάλα - Nutricia
Άρθρο

Ένας συνδυασμός συστατικών που πλησιάζει ακόμα περισσότερο το μητρικό γάλα

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Τίτλος: Ένας συνδυασμός συστατικών που πλησιάζει ακόμα περισσότερο το μητρικό γάλα

Δημοσιεύτηκε: 8 Φεβρουαρίου, 2021

H σύνθεση του Almiron Profutura περιέχει έναν ανώτερο συνδυασμό συστατικών που πλησιάζει ακόμα περισσότερο το μητρικό γάλα και έχει αποδεδειγμένα, πολλαπλά οφέλη για τα βρέφη. Πιο συγκεκριμένα:

  • Συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος [1-12]
  • Έχει θετική επίδραση στο εντερικό μικροβίωμα & τις αποκρίσεις του ανοσοποιητικού [13-17, 24-28]
  • Συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και της όρασης [18-19]
  • Έχει οφέλη στο γαστρεντερικό [20-23]
Η παρακάτω εικόνα χρησιμοποιείται για λόγους απεικόνισης και δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική αναλογία των συστατικών.

Νέος, ανώτερος συνδυασμός ολιγοσακχαριτών – HMOs

Η Nutricia εμπλούτισε ακόμα περισσότερο το μίγμα ολιγοσακχαριτών της συνδυάζοντας το scGOS/lcFOS (9:1) με το 2’-FL και το 3’-GL, δύο πανομοιότυπες δομές ολιγοσακχαριτών με αυτές του μητρικού γάλακτος. Αυτός ο συνδυασμός μιμείται ακόμα περισσότερο την ποσότητα, πολυπλοκότητα και λειτουργικότητα των ολιγοσακχαριτών του μητρικού γάλακτος (HMOs).  Το 2’-FL είναι γνωστό ότι αναστέλλει την επικόλληση παθογόνων [8-10] και νέα δεδομένα δείχνουν ότι είναι πιο αποτελεσματικό με την παρουσία του scGOS/lcFOS (9:1) [34]. Το 3’-GL αποδεικνύεται ότι προστατεύει τον εντερικό φραγμό [7] και παράγεται από τη μοναδική διαδικασία παραγωγής γάλακτος (Lactofidus) με ζύμωση.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Dr Bernd Stahl R&I Διευθυντή της έρευνας τους μητρικού γάλακτος στο ερευνητικό κέντρο Danone Nutricia Research στην Ολλανδία, με τίτλο “The next generation of infant formula – how composition meets functionality” και μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του νέου αυτού συνδυασμού ολιγοσακχαριτών.

Μεταβιοτικά- μια επαναστατική καινοτομία

 

Η παρουσία βιοενεργών συστατικών στο μητρικό γάλα

(όπως τα προβιοτικά και οι μεταβολίτες τους που είναι γνωστό ότι έχουν οφέλη για το ανοσοποιητικό σύστημα) μας ενέπνευσε για να εισάγουμε τα μεταβιοτικά στη φόρμουλα γάλακτος Almiron Profutura. Έρευνες δείχνουν πως η φόρμουλα με μεταβιοτικά προσφέρει ανοσιακά οφέλη [30-33] για τα αναπτυσσόμενα βρέφη.

Προσπάθεια να επιτευχθεί το ιδανικό προφίλ λιπιδίων

 

Το τελευταίο μας μίγμα λιπαρών που περιέχει πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μακράς αλύσου, DHA και ARA και β-παλμιτικό πλησιάζει ακόμη περισσότερο στο προφίλ λιπιδίων που υπάρχει στο μητρικό γάλα.[35-40]

Το μίγμα λιπών προσφέρει τρία κύρια οφέλη:

  1. Ανάπτυξη και μεταβολισμός – τα λίπη του μητρικού γάλακτος με β παλμιτικό επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη αφομοίωση, απορρόφηση και αξιοποίηση του ασβεστίου στα βρέφη, που είναι σημαντικό για την ανάπτυξη των οστών.
  2. Εγκέφαλος – Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μακράς αλύσου είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και εκείνα που είναι δεσμευμένα σε φωσφολιπίδια έχει αποδειχθεί ότι περνούν άμεσα στον εγκέφαλο [41]. Οι προκλινικές δοκιμές έδειξαν ότι η ύπαρξη αυξημένου παλμιτικού οξέος στη θέση β συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση των λιπαρών οξέων.
  3. Λειτουργία γαστρεντερικού – Mελέτη έδειξε ότι τα βρέφη που τρέφονταν με βρεφικό γάλα πλούσιο σε β-παλμιτικό είχαν [42]:
  • Αυξημένη απορρόφηση ασβεστίου
  • Καλύτερη απορρόφηση λιπαρών
  • Πιο μαλακά κόπρανα

 

To Almiron Profutura δεν περιέχει φοινικέλαιο.

  1. Roberfroid Μ, et al. British Journal of Nutrition, 2010;104(S2):S1-S63.
  2.  Boehm G, etal. Arch. Dis Child 2002;86:F178-81.
  3. Bruzzose E, et al. Clin Nutr, 2009;28(2): 156-61.
  4.  Knol J, et al. J Pediatr Gastrontorol Nutr, 2003;36:566.32.
  5. Knol J, et al. British Journal of Nutrition, 2005;94:783-90 
  6. Tims S, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2018;66(S2):1-1177;N-O-013:884. 
  7. Varasteh S. et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2019;68(S1);N-P-016:1049. 
  8. Yu ZT, et
    al. J Nutr 2016; 146(10):1980-90. 
  9. Ruiz-Palacios GM: et al. J of Biol Chem 2003;278(16):14112-20. 
  10. Weichert S, et al. Nutrition Research 2013;33(10):831-8 
  11. Moro G, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2002;34:291-5. 
  12. Knol J, et al. Acta Paediatr Suppl. 2005;94(449):31-3 
  13. Herrera AR et al. OP-18 J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2015;61:516-7. 
  14. Rodriguez-Herrera A et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2016a;62:422. 
  15. Rodriguez-Herrera A et al. Pediatrics, Book of Abstracts (2017),4:1408251. ID:218/OP:14; https://doi.org/10.1080/2331205X.2017.1408251 
  16. Tims S., Rodriguez-Herrera A et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2018;66(S2);N-O-013:884 
  17. Rodriguez-Herrera A et al. Nutrients. 2019 Jul 5;11(7):1530 
  18. Koletzko B. Human Milk Lipids. Annals of nutrition & metabolism. 2016;69 Suppl 2:28-40 
  19. The EFSA Journal (2009) 941,1-14 
  20. Ballard O and Morrow AL. Pediatr Clin North Am 2013;60(1):49-74. 
  21. Harzer G et al. Am J Clin Nutr 1983;37:612-21. 
  22. Carnielli VP et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 1996;23(5):553-560. 
  23. Kennedy K et al. Am J Clin Nutr 1999;70:920-7. 
  24. Knol J. et al. Acta Paediatr Suppl 2005;94(449):31-3. 
  25. Knol J, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2005;40(1):36-42. 
  26. Haarman M, et al. Applied and Environmental Microbiology, 2005;71(5):2318-24. 
  27. Scholtens B, et al. The Journal of Nutrition, 2008;138:1141-7. 
  28. Bakker-Zierikzee et al. British Journal of Nutrition,2005;94:783-79. 
  29. bruzzese E. et al Clin. Nutr. 2009;28(2):156-61 
  30. Mullie etal. Pediatric research 2004;56:791-5. 
  31. Beghin L etal. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2019;68(Sl);N-O-039:1028. 
  32. Thibault H etal. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2004;39(2):147-52. 
  33. Campeotto et al. Br J Nutr. 2011;Jun 28;105(12):1843-5. 
  34. Overbeek S. et al J Pediatr Gastroenterol Nutr 2019;68(S1); N-O-008:990
  35. Boehm G, et al. Eur J Pediat, 1996;155 :410-6. 
  36. Chirouze V, et al. Acta Paediatr, 1994 ;suppl, 405 :70-7. 
  37. Damli A, et al. Conference on PUFA in infant nutrition: consensus and controversies, Barcelona, 1996. 
  38. Faldella G, et al. Arch Dis Child Fetal Neonatal, 1996;75:f108-12. 
  39. Koletzko B, et al. J Pediatric Gastro Nutr, 1995;21:200-8. 
  40. Koletzko B, et al. Eur J Pediatr, 1989;148:669-75. 
  41. Liu l, et al. J Lipid Res, 2014;55:531-9. 
  42. Kennedy K, et al. Am J Clin Nutr, 1999;70:920-7.

Ένας συνδυασμός συστατικών που πλησιάζει ακόμα περισσότερο το μητρικό γάλα

Είστε Επαγγελματίας Υγείας;

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι επιστημονικές και προορίζονται μόνο για χρήση από Επαγγελματίες Υγείας. Για την πλοήγησή σας σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προϋπόθεση να είστε Επαγγελματίας Υγείας. Εάν είστε καταναλωτής και αναζητείτε πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Nutricia παρακαλούμε επισκεφτείτε μια από τις παρακάτω ιστοσελίδες.

Ναι, είμαι επαγγελματίας υγείας