Ο ρόλος των σκευασμάτων ιατρικής διατροφής στην αντιμετώπιση της δυσθρεψίας - Nutricia
Άρθρο

Ο ρόλος των σκευασμάτων ιατρικής διατροφής στην αντιμετώπιση της δυσθρεψίας

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Τίτλος: Ο ρόλος των σκευασμάτων ιατρικής διατροφής στην αντιμετώπιση της δυσθρεψίας

Δημοσιεύτηκε: 6 Μαΐου, 2021

Αντιμετώπιση της δυσθρεψίας με σκευάσματα ιατρικής διατροφής

Εάν ο εμπλουτισμός της συμβατικής διατροφής δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου με δυσθρεψία, μπορείτε να καταφύγετε στην ιατρική διατροφή.

Η ενίσχυση της διατροφής με πόσιμα θρεπτικά σκευάσματα έχει ως στόχο την αύξηση της πρόσληψης ενέργειας και πρωτεϊνών χωρίς να αυξηθεί ο όγκος της τροφής.

Τα πόσιμα θρεπτικά σκευάσματα είναι προϊόντα πλούσια σε θερμίδες, πρωτεΐνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες που μετριάζουν την ανεπαρκή πρόσληψη τους από τη συμβατική διατροφή και συμβάλλουν στην αναδόμηση των μυών και την ανάκτηση του βάρους και της ενέργειας. Πρόκειται για σκευάσματα που ισοδυναμούν με ένα απόλυτα ισορροπημένο γεύμα.

Τα πόσιμα θρεπτικά σκευάσματα δεν είναι συμπληρώματα διατροφής.

Τα πόσιμα θρεπτικά σκευάσματα παρέχουν στον οργανισμό έναν ισορροπημένο συνδυασμό μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών. Διαφέρουν από τα κοινά συμπληρώματα διατροφής, καθώς εκτός από τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία (μικροθρεπτικά στοιχεία), περιέχουν ενέργεια, ωφέλιμους υδατάνθρακες, απαραίτητες πρωτεΐνες και καλά λιπαρά (μακροθρεπτικά στοιχεία).

Τα πόσιμα θρεπτικά σκευάσματα χρησιμοποιούνται συνήθως από εκείνους, που δεν μπορούν να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες μέσα από τα γεύματα. Για αυτούς η ανάγκη κατανάλωσης ισορροπημένων ή και ενισχυμένων γευμάτων είναι ακόμη μεγαλύτερης σημασίας προκειμένου να προληφθεί η δυσθρεψία.

Από την άλλη μεριά τα ‘κοινά’ συμπληρώματα διατροφής, όπως για παράδειγμα οι πολυβιταμίνες, χρησιμοποιούνται ευρέως και από τον υγιή πληθυσμό. Δεν αποτελούν ένα ισορροπημένο γεύμα, αλλά συμπληρώνουν μία ήδη καλή διατροφή.

H Nutricia διαθέτει μια σειρά εξειδικευμένων προϊόντων για τη δυσθρεψία. Πρόκειται για θρεπτικά σκευάσματα πλούσια σε πρωτεΐνη, ενέργεια και εμπλουτισμένα με όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Γνωρίστε τα θρεπτικά σκευάσματα Nutricia Fortimel.

Είστε Επαγγελματίας Υγείας;

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι επιστημονικές και προορίζονται μόνο για χρήση από Επαγγελματίες Υγείας. Για την πλοήγησή σας σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προϋπόθεση να είστε Επαγγελματίας Υγείας. Εάν είστε καταναλωτής και αναζητείτε πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Nutricia παρακαλούμε επισκεφτείτε μια από τις παρακάτω ιστοσελίδες.

Ναι, είμαι επαγγελματίας υγείας