Προϊόντα Βρεφικής Διατροφής - Nutricia Professionals

Προϊόντα πρώτων 1000 ημερών

Προϊόντα πρώτων 1000 ημερών

Σειρά Almiron Profutura | Η πιο προηγμένη μας σύνθεση

Η σειρά Almiron Profutura είναι η πιο προηγμένη μας σύνθεση ακόμη πιο κοντά στο μητρικό γάλα για υγιή βρέφη.

Πιο συγκεκριμένα περιέχει:

  • Το μίγμα γαλακτό – και φρουκτό – ολιγοσακχαριτών scGOS/lcFOS (9:1)
  • HMO 3’GL(3′-γαλακτοσυλ-λακτόζη): πανομοιότυπη δομή με το HMO 3’GL του μητρικού γάλακτος που παράγεται μέσω της μοναδικής διαδικασίας ζύμωσης
  • HMO 2’FL(2’-φουκοσυλ-λακτόζη): αποτελεί κυρίαρχο HMO του μητρικού γάλακτος

Ο παραπάνω συνδυασμός ολιγοσακχαριτών πλησιάζει ακόμα περισσότερο την ποικιλία, ποσότητα (9g/L) και λειτουργικότητα των HMOs του μητρικού γάλακτος.

  • Μεταβιοτικάπου παράγονται από ωφέλιμα βακτήρια κατά τη μοναδική διαδικασία ζύμωσης
  • Απαραίτητα Λιπαρά οξέα DHA και ALA σε επίπεδα και αναλογία που συστήνεται από τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα[1-3] και όπως προβλέπεται από τη νέα νομοθεσία [4]
  • Λίπη γάλακτος και 34% του β-παλμιτικoύ (sn-2 θέση),
  • Τις βιταμίνες C, D και Β2
  • Ψευδάργυρο
  • Χωρίς Φοινικέλαιο

Η πιο προηγμένη μας σύνθεση, έρχεται ακόμη πιο κοντά στο μητρικό γάλα. Ενισχύει την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού μέσω του εντέρου χάρη στο μοναδικό συνδυασμό πρεβιοτικών και μεταβιοτικών.

Η δράση της σειράς Almiron Profutura εντοπίζεται σε δύο επίπεδα:

1.Καλύτερη γαστρεντερική ανοχή

  • 8 φορές λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης κολικών
  • Βελτιωμένη πέψη*

2.Μειωμένος κίνδυνος λοιμώξεων

Πρεβιοτικά:

  • -55% γαστρεντερικές λοιμώξεις
  • -33% λοιμώξεις που απαιτούν χρήση αντιβιοτικών
  • -37% λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού
  • -30% λοιμώξεις συνολικά

Μεταβιοτικά & HiMO (3’ -GL)

  • Λιγότερο σοβαρές γαστρεντερικές λοιμώξεις

HiMO (2 -FL)*

  • Μειωμένη αναφορά αναπνευστικών λοιμώξεων

*Με βάση ανεπιθύμητες παρενέργειες

Για εκτενή αναφορά της βιβλιογραφίας, παρακαλούμε όπως κατεβάσετε το ενημερωτικό φυλλάδιο του Almiron Profutura.

Χορηγείται ως αποκλειστική τροφή εφόσον ο μητρικός θηλασμός είναι αδύνατος ή σε συνδυασμό με το μητρικό γάλα.

Σειρά Almiron για υγιή βρέφη

Η σειρά Almiron για υγιή, τελειόμηνα βρέφη, συνδυάζει το μοναδικό μίγμα συστατικών μας και την πρωτοποριακή διαδικασία παρασκευής γάλακτος (ζύμωση) και συμβάλλει σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα**.

Τα βρεφικά και νηπιακά γάλατα της σειράς Almiron αποτελούν μία πλήρη διατροφικά σύνθεση καθώς περιέχουν:

  • Το μίγμα Γαλακτο- και Φρουκτο – ολιγοσακχαριτών scGOS/lcFOS (9:1)
  • Μεταβιοτικάπου παράγονται από ωφέλιμα βακτήρια κατά τη μοναδική διαδικασία ζύμωσης
  • HMO 3-GL(3′-γαλακτοσυλ-λακτόζη): πανομοιότυπη δομή με το HMO 3-GL του μητρικού γάλακτος που παράγεται μέσω της διαδικασίας ζύμωσης
  • Πολυακόρεστα Λιπαρά οξέα LCPs (DHA και AA)*
  • Τις απαραίτητες βιταμίνες C & D και
  • Δεν περιέχουν φοινικέλαιο

Ο συνδυασμός scGOS/lcFOS (9:1) και μεταβιοτικών (συμπεριλαμβανομένου του HMO 3-GL) αποδεδειγμένα:

  • Διεγείρει την ανάπτυξη και τη δραστηριότητα των ωφέλιμων βακτηρίων [1-4]
  • Συμβάλλει στη μείωση των παθογόνων/βλαβερών βακτηρίων [3, 5-7]
  • Έχει άμεση επίδραση στα κύτταρα του ανοσοποιητικού [8-11]
  • Συμβάλλει στη μείωση των λοιμώξεων κατά 30% [12]
  • Έχει προστατευτική δράση στον εντερικό φραγμό [8,9,13]

Σύμφωνα με κλινικά δεδομένα η σύνθεση των γαλάτων Almiron:

  • Μειώνει τα επεισόδια κολικών [14]

*Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία για όλα τα βρεφικά γάλατα.

**Το προϊόν περιέχει Βιταμίνες C και D, οι οποίες συμβάλουν στην φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής


Χορηγείται ως αποκλειστική τροφή εφόσον ο μητρικός θηλασμός είναι αδύνατος ή σε συνδυασμό με το μητρικό γάλα.

Σειρά Almiron Bio | Επιστήμη και Φύση συνδυάζονται

Από τον ειδικό στην έρευνα του μητρικού γάλακτος, η επιστήμη και η φύση συνδυάζονται για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη και το ανοσοποιητικό του βρέφους.

Βασισμένη στις αρχές της βιολογικής εκτροφής αγελάδων και τους Κανονισμούς της Ε.Ε. που διέπουν τα παρασκευάσματα για βρέφη, η σειρά Almiron BIO προσφέρει μία βιολογική διατροφή.

Τα βρεφικά και νηπιακά γάλατα της βιολογικής σειράς Almiron περιέχουν:

  • Βιολογικά πρεβιοτικά | Η μοναδική σειρά βρεφικών και νηπιακών γαλάτων με βιολογικά πρεβιοτικά scGOS/lcFOS (9:1), που μιμούνται τη δομή των ολιγοσακχαριτών του μητρικού γάλακτος
  • Απαραίτητα λιπαρά | DHA ALA/ARA, τα οποία υποστηρίζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος του βρέφους
  • Ανοσοθρεπτικά συστατικά| Περιέχει βιταμίνες C και D, οι οποίες συμβάλλουν στη φυσιολογική ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του βρέφους*
  • Φυσικά συστατικά | Παρασκευάζεται με την προσεκτική επιλογή φυσικών βιολογικών συστατικών, όπως βιολογικό γάλα αγελάδων ελευθέρας βοσκής. Χωρίς φοινικέλαιο, τεχνητά συντηρητικά και πρόσθετη ζάχαρη**

      * Το προϊόν περιέχει Βιταμίνες C και D, οι οποίες συμβάλουν στην φυσιολογική λειτουργία του             

         ανοσοποιητικού συστήματος στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.

      **Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία για όλα τα βρεφικά γάλατα.

Χορηγείται ως αποκλειστική τροφή εφόσον ο μητρικός θηλασμός δεν είναι εφικτός ή σε συνδυασμό με το μητρικό γάλα.

Για εκτενή αναφορά της βιβλιογραφίας, παρακαλούμε όπως κατεβάσετε το ενημερωτικό φυλλάδιο του Almiron Bio.

Almiron Growing Up 1+ και 2+

Τα Almiron Growing Up 1+ και 2+,είναι ειδικά μελετημένα ροφήματα γάλακτος σε υγρή μορφή για νήπια.

 

Almiron Growing Up 1+: για νήπια 1-2 ετών

Almiron Growing Up 2+:: για νήπια 2 ετών και πάνω

Το προϊόντα αποτελούν μέρος μιας διαφοροποιημένης διατροφής και δεν είναι υποκατάστατα μητρικού γάλακτος αλλά ροφήματα γάλακτος ειδικά προσαρμοσμένα για τη διατροφή των  νηπίων.

 

Πιο συγκεκριμένα το Almiron Growing Up περιέχει: 

  • Συστατικά με Πρεβιοτική δράση- Το μοναδικό μίγμα GOS/FOS: Το μίγμα Γαλακτο- και Φρουκτο – ολιγοσακχαριτών scGOS/lcFOS (9:1) που μιμείται τη δομή των ολιγοσακχαριτών που βρίσκονται στο μητρικό γάλα

  • Πολυακόρεστα Λιπαρά οξέα LCPs (DHA

  • Ασβέστιο: συμβάλλει στην φυσιολογική ανάπτυξη των οστών, στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής 

  • Βιταμίνες C & D: συμβάλλουν στην φυσιολογική λειτουγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής 

  • Χωρίς τεχνητά συντηρητικά
  • Χωρίς φοινικέλαιο 

Almiron Prosyneo

Τo Almiron Prosyneo είναι γάλα για βρέφη που χρειάζονται εξειδικευμένη φροντίδα, κατάλληλο από τη γέννηση.

Το Almiron Prosyneo περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό επιστημονικά μελετημένων συστατικών:

  • Μοναδική δομή πρωτεΐνης, ήπιας υδρόλυσης (ορολευκωματίνη)
  • Μίγμα συνβιοτικών Syneo™: μίγμα scGOS/lcFOS (9:1): Γαλακτο- και Φρουκτο- ολιγοσακχαριτών & Bifidobacterium Breve M16V (προβιοτικό που ανήκει στην οικογένεια βακτηρίων που βρίσκονται φυσικά στο έντερο των βρεφών)

Χαρακτηριστικά και οφέλη

 

1.Υποστηρίζει την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού 1-4, μέσω της εξισορρόπησης του εντερικού μικροβιώματος χάρη στο μιναδικό συνδυασμό συμβιοτικών  με συνεργιστική δράση.

  • Εντερική μικροβιοκοινότητα πιο κοντά στα θηλάζοντα βρέφη1
  • Χαμηλότερος αριθμός λοιμώξεων συνολικά, λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού ή εκείνων που απαιτούν χρήση αντιβιοτικών 12

2.Εύκολο στην πέψη

  • Λόγω της βέλτιστης γαστρικής διάβασης 5-6. Μελέτες δείχνουν πως ο βαθμός υδρόλυσης της πρωτεΐνης ενδέχεται να οδηγήσει σε βέλτιστη διάβαση της τροφής από το γαστρεντερικό.

Κατάλληλο για βρέφη με συμπτώματα ανώριμου ή ταλαιπωρημένου γαστρεντερικού, ή/και με  δυσβίωση λόγω:

  • Επιπλεγμένης καισαρικής
  • Λήψης αντιβιοτικής αγωγής νωρίς
  • Διακοπής του θηλασμού νωρίς

Αντενδείξεις

Δεν ενδείκνυται για βρέφη με επιβεβαιωμένη αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος, γαλακτοζαιμία ή δυσανεξία στην λακτόζη.

  1. Chin Chua M, et al. JPGN, 2017;65:102–6.
  2. Boyle R et al. Allergy 2016;71:701–10.
  3. Boyle R, et al. Clin Transl Allergy, 2015;5(S3):P30.
  4. Tang et al, EAACI 2017.
  5. Hill DJ et al. J Allergy Clin Immunol. 1995 Dec;96(6 Pt 1):886-92
  6. Tolia V et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 1992 Oct;15(3):297-301.
  7. West C.E., et al. Journal of Allergy and Clinical Immunology, 2015. 135(1): p. 3-1.
  8. Kim BJ, et al. Allergy Asthma Immunol Res, 2014;6(5):389–400.
  9. Azad MD, et al. BJOG, 2016.
  10. Mitsuoka, T. 2014. Biosci Microbiota Food Health 33, 99-116.
  11. Roger LC et al, Microbiology, 2010, 156(11):3329-41.
  12. Arslanoglu S et al. J Nutr, 2008;138:1091–5.

Βρεφικές κρέμες Nutricia

Οι  βρεφικές κρέμες Nutricia, είναι εμπλουτισμένες με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το βρέφος όπως σίδηρος, ασβέστιο και βιταμίνες, ενώ δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη ακολουθώντας και τη σύσταση του Υπουργείου Υγείας για αποφυγή της ζάχαρης κατά τον 1ο χρόνο της ζωής.

Σύμφωνα με τη σύσταση του Υπουργείου Υγείας για την εισαγωγή στις στερεές τροφές (Εγκύκλιος με Αρ. Πρωτ. Δ1β/ΓΠοικ 68210, 11/9/2018), η κατανάλωση τροφίμων με πρόσθετη ζάχαρη και αλάτι συνιστάται να αποφεύγεται κατά τον 1ο χρόνο της ζωής, λόγω της μεταβολικής επιβάρυνσης από τα συστατικά αυτά, αλλά και για λόγους διαμόρφωσης υγιών γευστικών επιλογών.

Η πρόσθετη ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει:

    • Φθορά δοντιών [31]
    • Μακροπρόθεσμη προτίμηση στις γλυκές γεύσεις [32]
    • Παχυσαρκία [33]

Διατίθενται σε 6 γεύσεις, Βανίλια Ρυζάλευρο, Φαρίν Λακτέ, Μπισκοτόκρεμα, Φρουτόκρεμα, Πολυδημητριακά και Δημητριακά & Φρούτα. H Nutricia Βανίλια Ρυζάλευρο είναι κατάλληλη από τον 5ο μήνα ενώ οι υπόλοιπες γεύσεις από τον 6ο μήνα.

 

* Περιέχει φυσικά σάκχαρα

Κοκτέιλ φρούτων Nutricia

Το Nutricia Frutapura είναι βρεφικός πολτός 4 φρούτων που παρασκευάζεται από 100% φυσικά φρούτα με Βιταμίνη C, χωρίς προσθήκη ζάχαρης* και βοηθά το μωρό να εξερευνήσει νέες γεύσεις και να αρχίσει να αγαπά τα φρούτα από μικρή ηλικία.

 

Πιο συγκεκριμένα το προϊόν περιέχει ¾ μικρού μήλου (56%), 1 κομματάκι αχλάδι (17,5%), 1/3 βερίκοκο (13,5%), 2 κομματάκια μπανάνα (13%) και συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού.

 

Το Nutricia Frutapura δεν περιέχει συντηρητικά**, τεχνητά χρώματα ή αρώματα**, γλουτένη, αυγό & σόγια, γάλα & λακτόζη.

 

* Περιέχει φυσικά σάκχαρα
** Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία

Βρεφικά σνακ Nutricia

Τα βρεφικά μπισκότα Nutricia Biskotti είναι παρασκευασμένα ειδικά για τις αυξημένες ανάγκες της βρεφικής και νηπιακής ηλικίας. Είναι πλούσια σε δημητριακά, εμπλουτισμένα με βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο και βοηθούν το μωρό κατά το στάδιο της οδοντοφυΐας, προσφέροντας μια ευχάριστη ανακούφιση στα πονεμένα ούλα.

  1. Koletzko B et al., Ann Nutr Metab. 2015;66(2-3):137-8.
  2. European Food Safety Authority (EFSA): Scientific opinion on nutrient requirements and dietary intakes of infants and young children in the European Union. EFSA Journal 2013; 11: 3408.
  3. Koletzko B et al., Ann Nutr Metab 2014; 65: 49–80.
  4. European Commission Delegated Regulation (EU) 2016/127.
  1. Walker WA, et al. Pediatr Res, 2015;77(1-2):220-8.
  2. Knol J. et al. Acta Paediatr Suppl 2005;94(449):31-3.
  3. Knol J. et al. J Pediatr Gastronterol Nutr 2003;36566.32.
  4. Eiwegger T, et al. Pediatr Res, 2004;56(4):536-40.
  5. Boehm G. et al. In: Mattila-Sandholm T(ed): Funct. Dairy prod. Woodhead Publ Ltd, 2003;203-43.
  6. Varasteh S. et al. Human milk oligosacharide 3- galactosyllactose can protect the intestinal barrier to challenges nutriciacongresses.com/espghan_downloads/ESPGHAN_Satellite_and_Abstract_Booklet. 1
  7. Arslanoglu S et al. J. Nutr, 2007;137:2420-2424.
  8. Arslanoglu S et al. Journal of Nutrition 2008;138:1091-1095.
  9. Rodriguez-Herrera A et al. Pediatrics, Book of Abstracts (2017),4:1408251. ID:218/OP:1-4; https://doi.org/10.1080/2331205X.2017.1408251.
  10. Herrera AR et al. OP-18 J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2015;61:516-7.
  11. Rodriguez-Herrera A et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2016a;62:422.
  12. Koletzko B et al., Ann Nutr Metab. 2015;66(2-3):137-8.
  13. European Food Safety Authority (EFSA): Scientific opinion on nutrient requirements and dietary intakes of infants and young children in the European Union. EFSA Journal 2013; 11: 3408.
  14. Koletzko B et al., Ann Nutr Metab 2014; 65: 49–80.
  15. European Commission Delegated Regulation (EU) 2016/127.
  16. Walker WA, et al. Pediatr Res, 2015;77(1-2):220-8.
  17. Knol J. et al. Acta Paediatr Suppl 2005;94(449):31-3.
  18. Knol J. et al. J Pediatr Gastronterol Nutr 2003;36566.32.
  19. Eiwegger T, et al. Pediatr Res, 2004;56(4):536-40.
  20. Boehm G. et al. In: Mattila-Sandholm T(ed): Funct. Dairy prod. Woodhead Publ Ltd, 2003;203-43.
  21. Varasteh S. et al. Human milk oligosacharide 3- galactosyllactose can protect the intestinal barrier to challenges nutriciacongresses.com/espghan_downloads/ESPGHAN_Satellite_and_Abstract_Booklet. 1
  22. Arslanoglu S et al. J. Nutr, 2007;137:2420-2424.
  23. Arslanoglu S et al. Journal of Nutrition 2008;138:1091-1095.
  24. Rodriguez-Herrera A et al. Pediatrics, Book of Abstracts (2017),4:1408251. ID:218/OP:1-4; https://doi.org/10.1080/2331205X.2017.1408251.
  25. Herrera AR et al. OP-18 J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2015;61:516-7.
  26. Rodriguez-Herrera A et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2016a;62:422.
  27. Ruottinen, S., Karjalainen, S., Pienihakkinen, K., Lagstrom, H., Niinikoski, H., Salminen, M., … & Simell, O. (2004). Sucrose intake since infancy and dental health in 10-year-old children. Caries research, 38(2), 142-148.
  28. Beauchamp, G. K. and M. Moran (1982). “Dietary experience and sweet taste preference in human infants.” Appetite 3(2): 139-152.
  29. Ludwig, D. S., K. E. Peterson and S. L. Gortmaker (2001). “Relation between consumption of sugar-sweetened drinks and childhood obesity: a prospective, observational analysis.” Lancet 357(9255): 505-508.
  30. Roberfroid Μ, et al. British Journal of Nutrition, 2010;104(S2):S1-S63.
  31. Boehm G, etal. Arch. Dis Child 2002;86:F178-81.
  32. Bruzzese E. et al. Clin Nutr. 2009;28(2):156-61
  33. Knol J, et al. British Journal of Nutrition, 2005;94:783-90
  34. Tims S, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2018;66(S2):1-1177; N-O-013:884.
  35. Varasteh S. et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2019;68(S1); N-P-016:1049.
  36. Yu ZT, et al. J Nutr 2016; 146(10):1980-90.
  37. Ruiz-Palacios GMet al. J of Biol Chem 2003;278(16):14112-20.
  38. Weichert S, et al. Nutrition Research 2013;33(10):831-8
  39. Moro G, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2002;34:291-5.
  40. Rodriguez-Herrera A et al. Nutrients. 2019 Jul 5;11(7):1530
  41. Knol J, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2005;40(1):36-42.
  42. Haarman M, et al. Applied and Environmental Microbiology, 2005;71(5):2318-24.
  43. Scholtens B, et al. The Journal of Nutrition, 2008;138:1141-7.
  44. Bakker-Zierikzee et al. British Journal of Nutrition,2005;94:783-79.
  45. Koletzko B. Human Milk Lipids. Annals of nutrition & metabolism. 2016;69 Suppl 2:28-40.
  46. The EFSA Journal (2009) 941,1-14
  47. Ballard O and Morrow AL. Pediatr Clin North Am 2013;60(1):49-74.
  48. Harzer G et al. Am Clin Nutr 1983;37:612-21.
  49. Carnielli VP et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr 1996;23(5):553-560.
  50. Kennedy K et al. Am J Clin Nutr 1999;70:920-7.
  51. Mullie etal. Pediatric research 2004; 56:791-5.
  52. Beghin L etal. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2019;68(Sl); N-O-039:1028.
  53. Thibault H etal. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2004;39(2):147-52.
  54. Campeotto et al. Br J Nutr. 2011; Jun 28;105(12):1843-5.
  55. Overbeek S. et al J Pediatr Gastroenterol Nutr 2019; 6(S1); N-O-008:990

Είστε Επαγγελματίας Υγείας;

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι επιστημονικές και προορίζονται μόνο για χρήση από Επαγγελματίες Υγείας. Για την πλοήγησή σας σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προϋπόθεση να είστε Επαγγελματίας Υγείας. Εάν είστε καταναλωτής και αναζητείτε πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Nutricia παρακαλούμε επισκεφτείτε μια από τις παρακάτω ιστοσελίδες.

Ναι, είμαι επαγγελματίας υγείας