Συγγραφείς: Harm Wopereis, BSc., Kathleen Sim, MRCPCH, Ph.D, Alexander Shaw, Ph.D, John O. Warner, MD, FMedSci, Jan Knol, Ph.D, J. Simon Kroll, MA, FMedSci Δημοσιεύτηκε: 2017 Επιστημονικό Περιοδικό: Journal of Allergy and Clinical Immunology
Η επίπτωση των αλλεργικών νόσων παγκοσμίως αυξάνεται δραματικά τόσο στις αναπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες, επηρεάζοντας σήμερα το 30 με 40% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η δυσβίωση του μικροβιώματος του εντέρου και η ανισορροπία στη σύνθεση των βακτηρίων του εντέρου, συγκριτικά με εκείνα σε υγιή άτομα, συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο της εκδήλωσης αλλεργιών. Υπάρχουν όλο και περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το ισορροπημένο μικροβίωμα του εντέρου αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του κινδύνου για εκδήλωση αλλεργιών.
Μια νέα μελέτη διερεύνησε την επίδραση της διατροφής στο ξεκίνημα της ζωής στο σύνολο του μικροβιώματος του εντέρου σε βρέφη με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας.
Η μελέτη αυτή αποτελεί υπο-μελέτη της κλινικής μελέτης PATCH, η οποία ερευνά την επίδραση της υποαλλεργικής φόρμουλας (pHP) με ένα συγκεκριμένο μίγμα πρεβιοτικών scGOS/lcFOS, στη μείωση της ανάπτυξης αλλεργίας στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος σε βρέφη υψηλού κινδύνου.
Η μελέτη έδειξε πως η μερικώς υδρολυμμένη πρωτεΐνη (pHP) που συμπληρώνεται με πρεβιοτικά scGOS/lcFOS, τροποποιεί το μικροβίωμα του εντέρου σε βρέφη υψηλού κινδύνου για αλλεργία ώστε να προσομοιάζει εκείνο των βρεφών που θηλάζουν, υποδεικνύοντας ότι θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου για εμφάνιση αλλεργιών αργότερα στη ζωή, θέτοντας ένα κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος.
Για περισσότερες πληροφορίες για την Κλινική Μελέτη PATCH, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα Patch clinical study page.
Πρόσβαση στη δημοσίευση εδώ.