Syneo to THE MAX: H ενεργή προσέγγιση στη διαχείριση της αλλεργίας - Nutricia
Άρθρο

Syneo to THE MAX: H ενεργή προσέγγιση στη διαχείριση της αλλεργίας

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Τίτλος: Syneo to THE MAX: H ενεργή προσέγγιση στη διαχείριση της αλλεργίας

Δημοσιεύτηκε: 8 Σεπτεμβρίου, 2022

H σειρά Syneo to THE MAX αποτελεί την ενεργή προσέγγιση στη διαχείριση της Αλλεργίας στο Αγελαδινό Γάλα (ΑΓΑ), δίνοντας έμφαση στο εντερικό μικροβίωμα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Η ενεργή προσέγγιση στη διαχείριση της ΑΓΑ

Για πολλά χρόνια, ο βασικός τρόπος διαχείρισης των τροφικών αλλεργιών ήταν η αποφυγή του αλλεργιογόνου. Πρακτική η οποία παραμένει μέχρι σήμερα στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης. Τα βρέφη με ΑΓΑ σιτίζονται με φόρμουλες στις οποίες οι πρωτεΐνη περιέχεται σε διαφορετικούς βαθμούς υδρόλυσης, έως ότου τα συμπτώματα υποχωρήσουν και το ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους μπορεί να διαχειριστεί την πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος.

Σήμερα όμως, υπάρχουν αρκετά επιστημονικά δεδομένα για να υποστηρίξουν μία διαφορετική προσέγγιση στο χειρισμό της αλλεργίας. Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για μία ενεργή διαχείριση με ευρύτερα οφέλη τόσο στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, όσο και στη μακροπρόθεσμη υγεία ενός παιδιού, μέσω της απόκτησης στοματικής ανοχής1 (oral tolerance) στα τροφικά αλλεργιογόνα.

 

Photo credits| Allergy: from avoidance to exposure through nutrition (Danone Nutricia Research)

Τα συμβιοτικά ‘εκπαιδεύουν’ το ανοσοποιητικό σύστημα βρεφών με ΑΓΑ

Αναγνωρίζοντας πως τα παιδιά με ΑΓΑ εμφανίζουν εντερική δυσβίωση, αλλά και τον ρόλο του εντέρου στην ωρίμανση του ανοσοποιητικού συστήματος των βρεφών, προκύπτει η λογική της συμπλήρωσης της διατροφής των παιδιών αυτών με συμβιοτικά2-5, δηλαδή συνδυασμό πρε και προβιοτικών. Μάλιστα, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συνίσταται η χορήγηση πρεβιοτικών σε βρέφη που δεν θηλάζουν αποκλειστικά και εμφανίζουν υψηλό ή/ και χαμηλό ρίσκο εμφάνισης αλλεργίας6.

Μάθετε περισσότερα για την εντερική δυσβίωση πατώντας εδώ.

Τα πρε, προ και συμβιοτικά επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα τόσο άμεσα7, όσο και έμμεσα μέσω της διαμόρφωσης της εντερικής χλωρίδας. Πιο συγκεκριμένα, όταν δοθούν στα αρχικά στάδια ανάπτυξης ενός παιδιού, ενδέχεται να δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες ‘εκπαίδευσης’ του ανοσοποιητικού συστήματος.

SYNEO™: ένας μοναδικός συνδυασμός συμβιοτικών

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω στη Nutricia έχουμε αναπτύξει ένα μοναδικό συνδυασμό συμβιοτικών, που δρα συνεργιστικά όχι μόνο για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της ΑΓΑ, αλλά και την εξισορρόπηση του εντερικού μικροβιώματος των βρεφών αυτών πιο κοντά σε εκείνο των υγειών θηλαζόντων βρεφών.
Gueimonde, et al. Neonatology, 2007;92:64-6 ; Soto, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2014;59(1):78-88. ; Hunt, et al. PLoS One, 2011;6:e21313; Jost T, et al. Br J Nutr, 2013;110:1253-62; Moro G, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2002;34:291-5; van der Aa LB, Allergy, 2011;66:170-17
 • Τα πρεβιοτικά στο SYNEO™: Τα πρεβιοτικά είναι μη απορροφήσιμοι υδατάνθρακες, που ταξιδεύουν ανέπαφοι μέχρι το παχύ έντερο και διεγείρουν την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων. Τα πρεβιοτικά βρίσκονται σε αφθονία και στο μητρικό γάλα. Όμως, για τα βρέφη που ο μητρικός θηλασμός δεν είναι εφικτός, η Nutricia δημιούργησε ένα  μοναδικό μίγμα ολιγοσακχαριτών με την ονομασία scGOS/lcFOS (9:1). Ο πατενταρισμένος αυτός συνδυασμός συνοδεύεται από περισσότερες από 40 κλινικές μελέτες και 75 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά
 • Τα προβιοτικά στο SYNEO™: Προβιοτικά ονομάζονται οι ζωντανοί μικροοργανισμοί που όταν χορηγηθούν στις κατάλληλες ποσότητες αποδίδουν οφέλη για την υγεία του ξενιστή. Περιλαμβάνονται σε αρκετές τροφές, όπως το κεφίρ, αλλά και στο μητρικό γάλα. Για την ακρίβεια το γάλα της μητέρας περιέχει περίπου 103-104 cfu/ml βακτηρίων, γεγονός που το καθιστά μία εξαιρετική πηγή καλών μικροβίων για το βρέφος.
Ο μικροοργανισμός Bifidobacterium breve απαντάται συχνά στο μικροβίωμα υγειών θηλαζόντων βρεφών. Προκλινικά δεδομένα της Nutricia έχουν δείξει πως το στέλεχος Bifidobacterium breve M-16V είναι το πιο πολλά υποσχόμενο για τη διαχείριση των αλλεργικών συμπτωμάτων. Επίσης, παρουσιάζει συνεργιστική δράση με το μίγμα ολιγοσακχαριτών της Nutricia scGOS/lcFOS (9:1). Περισσότερες από 17 μελέτες συνοδεύουν τη δράση του.
van der AA LB, et al. Clin Exp Allergy, 2010;40:795-804. 4. Bunyavanich, et al. 2016.; Giampetro PG, et al. Pediatr Allergy Immunol, 2001;12:83-6. ; Pampura AN, et al. Ros Vestn Perinatol Paediat, 2014;4:96-104

Τα κλινικά δεδομένα για το SYNEO to THE MAX

Ο μοναδικός συνδυασμός συμβιοτικών της Nutricia, συνοδεύεται από ένα σύνολο κλινικών μελετών και δημοσιεύσεων, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς. Στην παρακάτω εικόνα συνοψίζονται τα πιο πρόσφατα και σημαντικά δεδομένα για το SYNEO™.

Sorensen K, et al. Nutrients 2021, 13,935 ; Candy DCA et al. Pediatr Res. 2018;83(3):677–686; 17. Fox A.T., et al. Clin. Transl. Allergy 2019, 9, 5; van der AA LB, et al. Clin Exp Allergy, 2010;40:795-804.; Bunyavanich, et al. 2016.; Burks AW, et al. Pediatr Allergy Immunol. 2015;26(4):316–322; Harvey BM, et al. Pediatr Res. 2014;75(2):343–351.; Hunt, et al. PLoS One, 2011;6:e21313.; van der Aa LB, Allergy, 2011;66:170-17

H σειρά προϊόντων SYNEO™

Τα προϊόντα Almiron Pepti SYNEO και Neocate SYNEO βρίσκονται πιο κοντά στους παράγοντες του μητρικού γάλακτος, που διαμορφώνουν το εντερικό μικροβίωμα.

H παραπάνω εικόνα χρησιμοποιείται για λόγους απεικόνισης και δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική αναλογία των συστατικών. Η απεικόνιση αφορά μόνο τα συγκεκριμένα συστατικά αναγνωρίζοντας πως τα συστατικά του μητρικού γάλακτος είναι μοναδικά.

Στη σειρά προϊόντων SYNEO to THE MAX περιλαμβάνεται και το Almiron PROSYNEO για βρέφη που χρειάζονται εξειδικευμένη διατροφική φροντίδα.

Σημαντική σημείωση: Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί ιδανική τροφή για τα βρέφη.

Το παρόν απευθύνεται αποκλειστικά σε Επαγγελματίες Υγείας.

Προσαρμογή από:

https://www.nutriciaresearch.com/allergy/allergy-from-avoidance-to-exposure-through-nutrition/

https://www.nutriciaresearch.com/allergy/our-specific-pre-pro-and-synbiotics/

Βρεφικές φόρμουλες με συμβιοτικά μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων

Δείτε στο Danone Nutricia Campus τη Dr. Rebecca Stratton να παρουσιάζει τα αποτελέσματα των νέων μελετών της ομάδας Sorensen et al., και ανακαλύψτε πως οι βρεφικές φόρμουλες με συμβιοτικά μπορούν να συμβάλουν στη διατροφική διαχείριση της ΑΓΑ.

Το Danone Nutricia Campus είναι μία εκπαιδευτική πλατφόρμα για επαγγελματίες υγείας, που έχει αναπτυχθεί και φιλοξενείται από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό υπό την αιγίδα εξωτερικών ειδικών υγείας. Στόχος του οργανισμού είναι να προάγει τον τομέα της διατροφής μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση και επιστημονικά νέα προς τους επαγγελματίες υγείας.

Δείτε το βίντεο

 1. Anagnostou, K, et al. Archives of Disease in Childhood. Published on 2014. 0: p. 1-5
 2. Ziegler E, et al. Term Infants Fed Formula Supplemented With Selected Blends of Prebiotics Grow Normally and Have Soft Stools Similar to Those Reported for Breast-fed Infants. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition 44:359–364.
 3. Bakker-Zierikee A, et al. Effects of infant formula containing a mixture of galacto- and fructooligosaccharides or viable Bifidobacterium animalis on the intestinal microflora during the first 4 months of life. British Journal of Nutrition. Published on (2005), 94, 783–790
 4. Knol J, et al. Colon microflora in infants fed formula with galacto- and fructo-oligosaccharides: More life breast-fed infants. Journal of Paediatric Gastroenterology & Nutrician; del. Published on Jan 2005;40;1:36-42
 5. Agostoni C, et al. Complementary Feeding: A Commentary by the ESPGHAN Committee on Nutrition. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition 46:99–110.
 6. Cuello-Garcia, et al. World Allergy Organization Journal 9:10. Published on 2016.
 7. Lehmann S, et al. PloS one. Published on 2015. 10(7):p. e0132304
 8. Druart, C et al. Advances in Nutrition: An International Review Journal. Published on 2014. 5(5): 624S-633S
 9. Wopereis, H, et al. Pediatric Allergy and Immunology. Published on 2014. 25(5): 428-438
 10. Rachid, R. and T.A, Chatila. Current Opinion in Pediatrics. Published on 2016. 28(6): 748-753
 11. Muir, A.B, et al. Allergy. Published on 2016. 71(9):1256-1263

Syneo to THE MAX: H ενεργή προσέγγιση στη διαχείριση της αλλεργίας

Είστε Επαγγελματίας Υγείας;

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα είναι επιστημονικές και προορίζονται μόνο για χρήση από Επαγγελματίες Υγείας. Για την πλοήγησή σας σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελεί προϋπόθεση να είστε Επαγγελματίας Υγείας. Εάν είστε καταναλωτής και αναζητείτε πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Nutricia παρακαλούμε επισκεφτείτε μια από τις παρακάτω ιστοσελίδες.

Ναι, είμαι επαγγελματίας υγείας